- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsQuo Vadis en Chartercrew werken samen voor personeelsinstroom

Quo Vadis en Chartercrew werken samen voor personeelsinstroom

- Advertentie -

Delen

De binnenvaartsector kampt met flinke personeelstekorten. Die zijn niet zomaar opgelost, maar door middel van een krachtenbundeling hopen gespecialiseerd uitzendbureau Quo Vadis en nautisch informatieplatform Chartercrew het probleem te kunnen verkleinen. Ze zien kansen voor instroom via de chartervaart.

“Bij Quo Vadis werken we samen met diverse opdrachtgevers. Door de jaren heen hebben we veel partijen goed leren kennen. Vanwege die verwevenheid is er vanuit de kant van de werkgever het vertrouwen om werving en selectie aan ons uit te besteden. Zij zijn druk met varen, wij met het vinden van geschikt personeel,” legt directeur Taeke Veenstra uit.

De vraag is echter een stuk groter dan het aanbod. “Voor de binnenvaart geldt: onbekend maakt onbemind. Jongeren komen er niet zomaar mee in aanraking. Het is te veel uit het zicht; letterlijk en figuurlijk. Chartercrew zet zich ervoor in om ook juist deze doelgroep te bereiken en enthousiasmeren. Wat begint met een bijbaan binnen de chartervaart, kan met de juiste begeleiding gemotiveerde kandidaten voor de binnenvaart opleveren.”

Baangarantie

Chartercrew brengt Quo Vadis in contact met potentieel binnenvaartpersoneel. Taeke Veenstra: “Ben je geschikt bevonden? Dan is er een baangarantie van 100 procent. Elke vacature die op deze manier kan worden ingevuld, is pure winst voor de binnenvaart.”

Alex van Klaveren, oprichter en directeur van Chartercrew, vult aan: “Voorheen bemiddelden wij zelf mensen, maar tegenwoordig dienen wij puur als een nautisch informatieplatform. Omdat de jeugd de toekomst heeft, is ook een jongerenproject opgezet. Onder het mom ‘maak werk van je hobby’ proberen wij degenen die hobbymatig al met enige regelmaat op het water te vinden zijn, na te laten denken over een vervolgstap.”

Deksman

“Voor werken in de chartervaart geldt dat dit mogelijk is vanaf 18 jaar”, vertelt Alex van Klaveren. “Na een geldige medische keuring kan er een dienstboekje aangevraagd worden en dit is voldoende om als deksman te beginnen. Voor velen is het een ontdekkingsreis, tegen kost en inwoning.”

“In de praktijk druppelen er ook aanmeldingen binnen van meer ervaren personen. Die kunnen worden bemiddeld in de binnenvaart. Vandaar dat de samenwerking met Quo Vadis zo logisch voelt. Ik zie daarnaast voldoende kansen om de doorstroming van chartervaartpersoneel naar binnenvaartpersoneel een boost te geven. Op een laagdrempelige manier kan het de werving voor de laatstgenoemde branche iets vergemakkelijken. De binnenvaart verdient het gewoon om vacatures ingevuld te krijgen door gemotiveerde, capabele vaklui. Daar gaan wij met elkaar ons best voor doen.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -