- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWereld van de Binnenvaart wil 'vuist maken voor instroom’

Wereld van de Binnenvaart wil ‘vuist maken voor instroom’

- Advertentie -

Delen

‘Samen een vuist maken voor instroom personeel’. Dat is de titel van een bijeenkomst die Wereld van de Binnenvaart op woensdag 23 februari organiseert.

Het platform voor de arbeidsmarktcommunicatie namens de binnenvaart wil die middag met ondernemers en vertegenwoordigers uit de branche brainstormen over oplossingen voor het groeiende personeelsprobleem.

De gratis toegankelijke sessie vindt plaats aan boord van riviercruiseschip Treasures, dat de 23e ligt afgemeerd aan de Merwekade in Dordrecht. Varende ondernemers, vertegenwoordigers van rederijen, opleidingen, en anderen die als “beslisser” betrokken zijn bij personeel en werving en selectie van medewerkers in de binnenvaart, zijn van harte welkom mee te denken en praten.

Samen aanpakken

Aan de orde komen de oorzaken van het personeelstekort, zoals vergrijzing, concurrentie van andere branches en onvoldoende zichtbaarheid/bekendheid van de binnenvaart, maar ook de mogelijke oplossingen. Wereld van de Binnenvaart zet zich daar al een paar jaar voor in, maar wil er structureler en samen met de hele sector aan werken.

“Alleen samen, vanuit één gezamenlijke strategie en aanpak kunnen wij het personeelsprobleem duurzaam aanpakken”, staat in de uitnodiging. Alle vormen van oplossingen kunnen en zullen tijdens de discussiemiddag aan de orde komen: van nieuwe instroom van jongeren tot zij-instroom van medewerkers uit andere branches.

De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -