Werkbezoekenweek

0

Vorige week heeft het BVB, mede in samenwerking met het Centraal Overleg Vaarwegen, twee werkbezoeken verzorgd voor nieuwe binnenvaartwoordvoerders in de Tweede Kamer.

Dinsdag 11 juli was Cem Lacin van de SP te gast in onze sector. Vanuit de Verkeerspost in Dordrecht werd met een patrouillevaartuig al varende een bezoek gebracht aan schepen en werd hij bijgepraat over belangrijke onderwerpen en actualiteiten in de binnenvaart.

Cem Lacin.

Zo was hij te gast aan boord van het ms Janina, mts Midway en de Veerhaven III. Deze laatste voer in 6-baksformatie en was zodoende met zijn 269,50 meter lengte een indrukwekkend geheel.

Ook kreeg Lacin meer informatie over de sector, het belang van de inzet van de binnenvaart in de keten en aandachtspunten op het gebied van infrastructuur en nautisch-technische zaken. Al met al een goede manier om de politiek kennis te laten maken met onze sector.

 

Donderdag 13 juli was er wederom een interessant werk­bezoek. Rob Jetten, D66-Kamerlid, kreeg die dag een inkijkje in het reilen en zeilen aan boord. Vanuit de Verkeerscentrale Nijme­gen is het gezelschap varend met een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat aan boord gegaan bij het ms Union, ms Fidato en tot slot het mts Somtrans. Er was voldoende ruimte voor gesprekken met ondernemers en afgevaardigden vanuit de brancheorganisaties om actuele zaken en aandachtspunten over te brengen.

Rob Jetten (midden).

We vinden het belangrijk woordvoerders in de politiek goed te informeren en kennis te laten maken met onze sector. Beide gasten deze week waren zelf ook erg enthousiast en geïnteresseerd.

Met dank aan de diverse bemanningen en Rijkswaterstaat voor hun gastvrijheid!

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.