Leuker kunnen we het niet maken…

0

De uitdrukking van de belastingdienst is inmiddels ruim bekend: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.’ Zo wordt een instantie die niet altijd als positief wordt ervaren tóch positief in beeld gebracht. Tja, je wordt geacht om ieder jaar, soms wel één keer per kwartaal aangifte te doen van diverse zaken zoals inkomstenbelasting en als ondernemer ook de BTW-aangifte.

Het brengt enig werk met zich mee en als je pech hebt krijg je niets, maar moet je nog betalen ook. Het is een verplichting waar niemand echt op zit te wachten.

Wel opmerkelijk dat je je gemakkelijk een beeld vormt bij een organisatie op basis van de verplichte handelingen die je ervoor moet doen, zonder dat je waarschijnlijk ooit een medewerker hebt gesproken. Dat gevoel verdwijnt enigszins als je met vragen contact met ze opneemt en een aardige medewerker je stapje voor stapje uitlegt wat en hoe je iets moet doen. Duidelijkheid doet toch wonderen.

De SAB is zich er ook van bewust dat het vaak erg veel tijd kost om als ondernemer aan alle verplichtingen te voldoen. Soms denk je dat je alles verzameld hebt en dan blijkt er iets te ontbreken waardoor het niet gaat zoals je gepland had.
De SAB is druk bezig met een vernieuwde website die je spreekwoordelijk ‘bij de hand’ neemt en stapje voor stapje laat zien wat de mogelijkheden zijn en wat je daarvoor nodig hebt.

Per onderwerp zal al op de eerste pagina de belangrijkste informatie te zien zijn. Zoals eerder al vermeld, zal op de site ook de wachttijd aan de balie van dat moment te zien zijn. Ook zal er meer gewerkt worden met links als het gaat om informatie van derden, bijvoorbeeld de artsenlijst met adressen waar de medische keuringen voor de binnenvaart gedaan kunnen worden.

Door een link naar de basisorganisatie is er altijd informatie voorhanden die up-to-date is. Het adres van de website blijft voor de werkzaamheden met betrekking tot de vaardocumenten en het Nationaal Instituut hetzelfde: www.sabni.nl. Ook blijft de app handig voor snelle informatie over de bunkerstations, inzamelaars, havenactiviteiten en dergelijke.

De app is verkrijgbaar voor iOs en Android. Leuker kan ook de SAB het niet maken, maar ze gaat proberen het in ieder geval een stukje gemakkelijker voor je te maken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.