- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekWerkbezoek Noord-Hollandse gedeputeerden

Werkbezoek Noord-Hollandse gedeputeerden

- Advertentie -

Delen

Op uitnodiging van de afdeling Noord-Holland van Koninklijke BLN-Schuttevaer, organiseerde het BVB vrijdag 11 september een werkbezoek voor twee gedeputeerden van de Provincie Noord-Holland. Zita Pels, gedeputeerde voor Financiën, Circulaire Economie, Zeehavens, Sport en Cultuur en Erfgoed, bracht samen met Jeroen Olthof, gedeputeerde voor Mobiliteit en Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu en Luchtvaart en Schiphol, een kennismakingsbezoek aan de binnenvaart.

Samen met de havenmeester van Amsterdam, Milembe Mateyo, bezochten ze de Sendo Nave van Sendo-Shipping in het Amsterdamse havengebied. Aan boord kregen zij een uitgebreide rondleiding en toelichting op de duurzame toepassingen op het schip van kapitein-eigenaar Sebastiaan van der Meer. Daarnaast kwamen uiteraard alle actuele binnenvaart topics in de Amsterdamse regio aan bod. Wij danken Sendo-Shipping voor de gastvrije ontvangst.

Containerketen beter in beeld

Rijkswaterstaat en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben gezamenlijk het voortouw genomen om samen met marktpartijen data van containerstromen in beeld te brengen. Op basis van containervolumes worden cijfers beter inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kan modal shift naar de binnenvaart ook beter worden gemonitord.

Op 15 september vond de eerste online voorlichtingsbijeenkomst plaats onder de noemer ‘Contai­nervervoer in de keten beter in beeld’. Daaraan namen circa 50 deelnemers uit logistieke en overheidskringen deel. Het BVB draagt zorg voor de logistieke
binnenvaart-input binnen deze werkgroep.

Nieuwe communicatiemedewerker

Recentelijk heeft Petra Figee na elf jaar het BVB verlaten. Zij zet haar loopbaan voort bij het Waterschap Hollandse Delta. Op 1 oktober start haar opvolgster bij het BVB. Haar naam is Dagmar Stolk.

Dagmar is 25 jaar en heeft aan de Hogeschool Rotterdam een hbo-opleiding Crossmediale Communicatie gevolgd. Voorafgaand daaraan heeft zij het Grafisch Lyceum afgerond. Haar opa was ook werkzaam in de binnenvaart; dus onze sector is haar niet onbekend.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -