Gastcollege voor Hogeschool Rotterdam

0

Op 1 oktober verzorgde Kees Modderman net als in voorgaande jaren een gastcollege voor
studenten van de Hogeschool Rotterdam die de minor Distributie volgen. Het is van groot belang om deze studenten kennis te laten maken met de mogelijkheden van de binnenvaart, aangezien zij de toekomstige logistiek dienstverleners zijn die gaan bepalen welke modaliteit wordt ingezet voor het achterlandtransport.

Om het gastcollege interactief te maken geeft Kees hen meestal een concrete opdracht, bijvoorbeeld om uit te rekenen wat het kost om een container van A naar B over water te vervoeren. Dit jaar moest het college helaas online plaatsvinden.

Werkbezoeken

Op 30 september stond een werkbezoek gepland met de gedeputeerde voor Infrastructuur en Mobiliteit van de Provincie Zeeland, de heer A.J. van der Maas. Hij zou meevaren met Johan Faasse op de Philipskercke 2.

Helaas gooiden de nieuwe coronarichtlijnen roet in het eten en moest het bezoek last minute worden gecanceld. Zodra het weer kan, wordt een nieuw werkbezoek in het Zeeuwse gepland.

Leergang Maritiem op Loket

Sinds leerjaar 2019-2020 biedt Loket een nieuwe leergang aan die valt onder het profiel Mobiliteit & Transport. Kees Modderman gaat als gastdocent een aantal keuzevakken lesgeven. Onder andere Scheepskennis en Schiemanswerk (knopen en splitsen).

Het Loket Zwijndrechtse Waard is een vmbo-school voor Techniek, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Het programma dat Loket aanbiedt is gericht op een kennismaking met de binnenvaart. Met deze leergang zijn leerlingen beter voorbereid om door te stromen naar het mbo voor de vakopleidingen van onze sector. Al eerder dit jaar namen de studenten van deze leergang deel aan een vaarweek.

Wereld van de Binnenvaart

Om de instroom van nieuwe medewerkers duidelijker voor het voetlicht te brengen, is besloten om de arbeidsmarktcommunicatie via een gezamenlijke boodschap en platform uit te voeren onder de naam ‘Wereld van de binnenvaart’.

Ook het BVB zal zich onder deze titel presenteren op beroepen­dagen waar jongeren worden geworven voor de binnenvaart.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.