Port Stories 2020

0

Dit jaar vonden de Wereldhavendagen geen doorgang. Hiervoor in de plaats werden de Port Stories georganiseerd. Het BVB was als ‘Vriend van de Wereldhavendagen’ betrokken bij dit initiatief en nam deel aan het Educatie­programma ‘De Haven komt naar je toe’. In het kader daarvan verzorgen we samen met Frans van Weert, de programmamanager van Alle Hens Aan Dek de komen­de weken gastlessen voor 1e- en 2e-klassers uit het vmbo.

Tijdens Port Stories, op 4 en 5 september, maakte het studentenradioteam van Hogeschool Inholland live radio met verhalen en reportages uit de haven. Frans van Weert werd ook geïnterviewd over het personeelstekort in de binnenvaart en de mooie kansen die het werken aan boord van een binnenvaartschip te bieden heeft.

Fris Zondagochtend

NPO Radio 1 maakt elke zondagochtend tussen 04.00 en 06.00 uur het programma Fris Zondagochtend. Een van de vaste items is ‘Waarom ben jij ook wakker’. Daarin komt een beroep aan bod waarbij mensen op dat tijdstip ook wakker zijn… voor hun werk.

Op zondag 30 augustus werd kapitein Twan Brummelkamp live in de uitzending gebeld over het werk als binnenvaartschipper. Het hele interview is terug te luisteren op de site van Radio 1.

Werkbezoek

Maandag 24 augustus bracht Erica Slump, hoofdingenieur-directeur Verkeer- en Watermana­gement bij Rijkswaterstaat, op uitnodiging van Bureau Voorlichting Binnenvaart in samenwerking met het CBRB, Koninklijke BLN-Schuttevaer en het Centraal Overleg Vaarwegen, een bezoek aan de binnenvaart. Zij werd samen met Nancy Scheijven, directeur Scheepvaartverkeer en Water­management bij Rijkswaterstaat, ontvangen op het EIC in Rozenburg.

Uiteraard kregen zij van EIC-directeur Mary Dotsch een rondleiding over de interactieve tentoonstelling, waar ook een binnenvaarthoek is ingericht. Vervolgens ging het gezelschap in de Hartelhaven aan boord met het ms Progres van de Bosman Container Shipping Group.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.