- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerk Sluis 16 op tijd klaar – nu is Sluis 15 aan...

Werk Sluis 16 op tijd klaar – nu is Sluis 15 aan de beurt

- Advertentie -

Delen

Vandaag (vrijdag 17 februari) wordt de renovatie aan Sluis 16 in de Zuid-Willemsvaart bij Weert volgens planning afgerond. Op 20 februari start Rijkswaterstaat met de verderop gelegen Sluis 15, bij Nederweert.

Sluis 16 stamt uit 1932 en vanwege de leeftijd, het intensief gebruik en de ophoping van slib was de werking van de sluisdeuren door de jaren heen afgenomen. Om de betrouwbaarheid van de sluis te herstellen hebben de aannemers Van Doorn en Spie onderhoud gepleegd. Ze hebben onder meer de sluisdeuren uitgehesen en gerenoveerd en onderdelen geconserveerd.

Verder met Sluis 15

In vervolg op deze werkzaamheden vindt van 20 februari tot 10 maart onderhoud plaats aan de verderop gelegen Sluis 15 bij Nederweert. Die sluis stamt uit 1925. Van Doorn en Spie reviseren en conserveren de sluisdeuren van het boven- en benedenhoofd en voorzien ze van hout. De aannemers vervangen ook de draaipunten van de sluisdeuren, er vindt staalconservering plaats van de haalkommen, een ladder, grote bolders en leuningen. Verder herstellen ze diverse betonschades.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -