- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWaterman Henk Bezemer: bekend gezicht en welkome gast

Waterman Henk Bezemer: bekend gezicht en welkome gast

- Advertentie -

Delen

Henk Bezemer van Evides is een bekend gezicht en een welkome gast voor schippers in Rotterdam: met de DWS 15 Waterman voorziet hij, altijd met een lach, van vers drinkwater.

Dat doet hij al veertig jaar. Op 1 mei 1982 begon Henk Bezemer op de waterboot in Rotterdam. Het jubileum wordt 29 april gevierd. Aan stoppen denkt hij nog niet; hij is pas 60 jaar en vindt het werk nog veel te leuk.

“Het is afwisselend, je hebt veel vrijheid en krijgt waardering van de mensen. Vorige week was er nog een passagiersschip dat door een technische fout helemaal zonder water zat. Als je er dan op afvliegt en kunt helpen, is dat leuk.”

Veel veranderd

Er is veel veranderd in die veertig jaar. “In de beginjaren hadden we bijvoorbeeld nog geen kachel aan boord en moest de warmte komen van de motor. Als het dan 10 graden onder nul was, was het geen feestje. Nu hebben we cv. En we hadden handstuurwerk… Dat was zwaar. Nu is alles elektrisch en hydraulisch.”

Henk voer als matroos op een binnenvaartschip vóórdat hij ging werken bij wat toen nog DWL heette, vallend onder de gemeente Rotterdam. De water­boten van Evides liggen in de Sint Janshaven. Henk woont er vijf minuten vandaan, in Charlois. “Ideaal. Om tien over vier ben ik thuis.” 


Feliciteer Henk maar,
want hij staat al 40 jaar met drinkwater klaar.
Zon of regen, het maakt niet uit,
Henk staat voor de schippers klaar met de waterspuit.
Maashaven, Rijnhaven, Europoort…
hij bedient schepen van elk soort.
Getrouw en met veel plezier doet hij zijn werk,
dat vinden wij heel sterk!
We wensen hem nog vele jaren werkplezier!

 

Van de vijf waterboten zijn er steeds vier in bedrijf. De medewerkers werken in vaste teams van twee man, die rouleren tussen de werkgebieden. De diensten zijn van 07.30 tot 16.00 uur. “Maar het loopt ook weleens een beetje uit.” 

Op zo’n dag komt hij bij gemiddeld 25 schepen langszij. In de loop van de tijd heeft hij veel van de bemanningsleden leren kennen. “Heel veel vaste klanten. Zelfs kinderen van schippers van dertig of veertig jaar geleden die nu zelf ook al weer kinderen hebben.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -