Waterbouwprijs voor ontwerp Nederrijn met stuwen

0

Henry Tuin van de TU Delft heeft met zijn afstudeerscriptie de Waterbouwprijs 2013 in de categorie Academici gewonnen. De eerste prijs in de categorie HBO ging naar Kees Schog en Eddy van de Ketterij van de Hogeschool van Zeeland. De prijzen zijn tijdens de Waterbouwdag uitgereikt door Jordy Kames, winnaar van de Waterbouwprijs categorie HBO in 2012.

Henry Tuin van de TU Delft won met zijn scriptie ‘Nederrijn recanalization design using and testing Systems Engineering’. De jury is van mening dat hij met een helder rapport zowel de grenzen als de mogelijkheden van de toepasbaarheid van System Engineering heeft onderzocht. Tevens heeft hij een nieuw ontwerp voor de Nederrijn met stuwen gemaakt, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van kunststofmateriaal voor de schuiven.
Op HBO-niveau waren Kees Schog en Eddy van de Ketterij van de Hogeschool van Zeeland de eerste prijswinnaars met hun scriptie ‘Oosterscheldekering. Het ontwikkelen van een model om mogelijke schade aan bodembescherming te bepalen’. De doelstelling van het onderzoek is om voor de maatgevende conditie de veiligheid van de bodembescherming van de Oosterscheldekering te evalueren. De jury waardeert de door hen gevolgde methode waarbij zij opgetreden schaden en theoretische analyse in hun studie hebben gecombineerd.

Nieuwe elementen
De Waterbouwprijsjury heeft de afstudeerprojecten beoordeeld op onder andere de innovativiteit van het afstudeerproject. Dat wil zeggen de mate waarin nieuwe elementen worden toegevoegd aan de bestaande kennis, de praktische toepasbaarheid van het resultaat en multidisciplinaire benadering.
Het doel van de Waterbouwprijs is om de waterbouw met vernieuwde energie onder de aandacht van jongeren te brengen. De waterbouw heeft behoefte aan goed opgeleide werknemers op alle niveaus. Die zijn nodig om zowel in Nederland als overal ter wereld waterbouwkundige projecten uit te voeren. Elk jaar stelt de Vereniging van Waterbouwers studenten die afstuderen aan HBO of Technische Universiteit in de richting Waterbouwkunde (of aanverwante studierichtingen) in de gelegenheid hun afstudeerproject te laten meedingen naar de jaarlijkse Waterbouwprijs.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.