Waar water is, is een weg

0

Lies van Aelst ontving voor haar werk voor de binnenvaart een poster van een SP-boei van voorzitter Willem Stam van de ASV.

Statenlid Lies van Aelst overhandigde enkele weken geleden namens de SP de notitie ‘Waar water is, is een weg’ aan gedeputeerde Asje van Dijk van Zuid-Holland. Het onderzoek is een spin-off van het onderzoek dat Emile Roemer vorig jaar had gedaan naar de crisis in de binnenvaart.
Het werk aan de binnenvaart dat tot zijn verkiezing als fractievoorzitter werd gedaan door Emile roemer, is nu opgepakt door Farshad Bashir, in 1988 in Afghanistan geboren en Kamerlid voor de SP. Hij kwam onder andere afgelopen zaterdag vertellen bij de ASV dat er geen 500 maar slechts 40 treinen per week over de Betuwelijn rijden. Hij heeft het druk en moest na een korte speech – “Binnenschippers moeten vrienden worden en de scheepvaart meer naar voren schuiven” – meteen naar een volgende afspraak.

Farshad Bashir is de opvolger van Emile Roemer voor het binnenvaartdossier in de Tweede Kamer.

Partijgenoot Lies van Aelst bleef langer bij de vergadering en vertelde over haar onderzoek. “De opties die je hoort voor de files zijn altijd ‘meer wegen’ en ‘meer OV’. De binnenvaart hoor je nooit noemen als oplossing, terwijl het zo logisch is. Ik heb dit rapport aangeboden aan de gedeputeerde, maar je weet natuurlijk nooit zeker of er dan ook iets mee gebeurt. Maar als je de binnenvaart niet kunt stimuleren, maak het dan de schepen tenminste niet onmogelijk om te varen en zorg voor een punt in de vaarweg waar de schepen kunnen draaien bijvoorbeeld, of leg een laad/los-wal aan. En denk bij de planning van huizen aan het water goed na of het wel handig is dat op deze plek te bouwen.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.