- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVrijwillige schippers gezocht voor bijzonder vakantieschip

Vrijwillige schippers gezocht voor bijzonder vakantieschip

- Advertentie -

Delen

De Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen uit Zwolle zoekt vrijwillige bemanningsleden voor de Jonathan. Deze luxe motor is onlangs omgebouwd tot vakantieschip voor mensen met een beperking. De eerste vaartocht is gepland in juni 2018.

Het 40 meter lange schip is voorzien van zes hutten met eigen sanitair. Twee hutten zijn ingericht voor rolstoelgebruikers. Het doel van de stichting is het organiseren van “zorgeloze, meerdaagse vaartochten voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, hun familieleden en/of directe verzorgers”. In eerste instantie is het de bedoeling om de tochten van maandag tot en met vrijdag te organiseren. Maar weekendtochten zijn ook mogelijk.

 

Schippersechtpaar

De stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen zoekt vrijwillige bemanningsleden die “het varen niet kunnen laten en het heerlijk vinden om (weer) aan boord te stappen. Gedacht wordt aan een schippersechtpaar dat inmiddels is gestopt maar waarbij het water blijft trekken of een schipper met een maat. En die het de  vakantiegasten graag naar de zin maakt.”

 

Jonathan

Na de oprichting van de stichting heeft een enthousiast team (onbezoldigde) vrijwilligers in 2012 de Jonathan gekocht en weer terug gebracht naar de oorspronkelijke afmeting van de luxe motor. Vervolgens hebben veel vrijwilligers zich de afgelopen jaren ingezet om het schip om te bouwen en vaarklaar te maken als vakantieschip. “Zodat ook mensen met een beperking kunnen genieten van prachtige tochten over de Nederlandse wateren. De stichting kon dit alleen realiseren dankzij de sponsoring van het bedrijfsleven (materiaal en arbeid), scholen, fondsen, donaties en burgerinitiatieven. En is al deze partijen enorm dankbaar.”

 

Aanmelden

Aanmelden kan bij Jan van Popta van Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen: [email protected].

a

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -