- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMilieupark voor scheepvaart geopend aan Albertkanaal

Milieupark voor scheepvaart geopend aan Albertkanaal

- Advertentie -

Delen

Op 1 februari is een milieupark voor de scheepvaart geopend aan het Albertkanaal: bij de sluis van Kwaadmechelen (in de buurt van Ham). Op het terrein van de Vlaamse Waterweg kunnen schippers hun huishoudelijk en bedrijfsafval afgeven.

Het afvalafgiftepunt is alle werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Een parkwachter is tijdens de openingsuren aanwezig om het afval te registreren en te wegen.

De schipper kan bij het milieupark terecht met gewoon huishoudelijk afval zoals restafval, glas, PMD, papier en karton. Ook kan hij afvalstoffen afgeven die hergebruikt kunnen worden en niet gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld grof vuil, ijzerschroot, houtafval, wit- en bruingoed, glas, groenafval en autobanden. Het milieupark voor de scheepvaart neemt ook gevaarlijke stoffen in, zoals afvalvaten, afvalolie, lege olievaten, olievodden en absorbentia, (olie)filters, loodaccu’s, batterijen, TL-lampen, verfpotten en spuitbussen.

Buiten de openingsuren kunnen schippers uitsluitend niet-gevaarlijk afval deponeren. Daarvoor dient men zich wel eerst te identificeren via de aanwezige videofoon.

tekst en foto’s: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -