- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws9 en 10 februari: open dagen Maritieme Academie Harlingen

9 en 10 februari: open dagen Maritieme Academie Harlingen

- Advertentie -

Delen

De open dagen van de Maritieme Academie Harlingen staan er om bekend dat er altijd veel te doen, te zien en te beleven is. Dit jaar worden ze gehouden op vrijdag 9 februari van 16.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 10 februari van 10.00 tot 15.00 uur.

De open dagen op 9 en 10 februari zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit het basisonderwijs die zich samen met hun ouders of begeleiders oriënteren op een passende vervolgopleiding en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die interesse hebben in de mbo-opleidingen.

 

Baangarantie

Jongeren die nu kiezen voor een maritieme opleiding bij de Maritieme Academie Harlingen hebben in de toekomst een grote kans op een goede (loop)baan. Vandaar dat de school zich ook profileert met opleidingen met baangarantie.

Zowel in de binnenvaart, de zeevaart en ook in de havens en aan de wal zit de maritiem-technische sector te springen om goed opgeleide jongeren. Dat wordt tijdens de open dagen ook duidelijk op de beroepenmarkt waar twintig bedrijven en organisaties uit de binnenvaart en de zeevaart zich presenteren en voorlichting geven over het banenperspectief.

 

Actief meedoen

De open dagen spelen zich af in het hoofdgebouw aan de Almenumerweg in Harlingen én in de omliggende gebouwen. In het hoofdgebouw geven de docenten op een informele manier voorlichting over de vakken die ze geven. Er is ook een voorlichtingslokaal ingericht voor de opleiding Rijn-, kust- en binnenvaart en de nieuwe opleiding Scheeps- en jachtbouw die aansluit op de gelijknamige mbo-opleiding van ROC Friese Poort Sneek.

In het water voor de school worden – als het weer het toelaat – met vletjes roei demonstraties gegeven en kan het lifeboat trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland worden bezocht.

 

Lego Mindstorm Studio

Een paar week geleden is de Lego Mindstorm Studio (foto boven) in gebruik genomen. In deze omgeving leren leerlingen hoe zij in theorie en praktijk om zullen gaan met robotisering en autonoom varen.

Een andere eyecatcher is het simulatorencentrum aan het Oude Jaagpad (100 meter achter het hoofdgebouw) met de geavanceerde full mission binnenvaartsimulator.

 

Eigen opleidingsvloot

Samen met zusterschool Maritiem College Velsen beschikt de Maritieme Academie Harlingen over een vloot van vier opleidingsschepen. Eén daarvan – het vrachtschip ms Emeli – ligt in het centrum van Harlingen afgemeerd. De bemanning verzorgt rondleidingen. Vanaf het hoofdgebouw voert de schoolbus een pendeldienst uit voor de bezoekers.

De huisvesting van de leerlingen is tijdens de open dagen ook te bezichtigen. De leerlingen laten zien dat ‘wonen op school’ goed geregeld is. De meeste leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen wonen op school. Voor klas 1 en 2 is dat niet verplicht, maar wel handig als men van ver komt. Vanaf klas 3 en 4 is het verplicht als onderdeel van het onderwijsproces. Later moeten de leerlingen als bemanningslid immers ook samenwonen op een schip.

 

Oudercafé

Voor ouders die vragen willen stellen over het onderwijsaanbod en de gang van zaken op school is een lokaal ingericht als Oudercafé. Daar kunnen ze informeel praten met de schoolleiding en docenten.

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -