- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoorzichtig baggeren op Lateraalkanaal Linne-Buggenum

Voorzichtig baggeren op Lateraalkanaal Linne-Buggenum

- Advertentie -

Delen

Aannemer Martens en Van Oord baggert op het lateraalkanaal tussen Linne en Buggenum om de vaarweg weer op diepte te brengen. De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 06.00 en 19.00 uur en duren tot eind juni.

Martens en Van Oord zet een sleephopperzuiger in omdat Waterleiding Maatschappij Limburg via het lateraalkanaal drinkwater uit de Maas wint. Bij gewone baggerwerkzaamheden kan vervuiling optreden en daarom wordt op aangepaste wijze gebaggerd. De sleephopperzuiger haalt alleen de bovenliggende zandlaag van de baggerspecie weg.

Drinkwater

Het innamepunt in het lateraalkanaal is belangrijk in het Limburgse drukwatersysteem. Hier wordt een kwart van het drinkwater voor Limburg gewonnen. De kwaliteit van het kanaalwater wordt voortdurend gecontroleerd. Bij een te sterke vervuiling wordt de waterwinning voor weken stilgelegd.

Door afzetting van zand is het kanaal niet diep genoeg meer voor de scheepvaart. Een deel van het slib moet dan ook verwijderd worden. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd en in 23 gedeelten opgesplitst. Er wordt telkens drie dagen gebaggerd; dan neemt WML geen water in. Na het baggeren wordt een nieuwe afdeklaag van grind en stortsteen aangebracht op de bodem van het kanaal.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -