- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoorbereidingen voor STL 2021 zijn in volle gang

Voorbereidingen voor STL 2021 zijn in volle gang

- Advertentie -

Delen

De voorbereidingen voor Shipping Technics Logistics (STL) zijn in volle gang. Corona verhindert dé Duitse binnenvaartbeurs ook dit jaar niet. Het evenement in Kalkar vindt plaats op dinsdag 21 en woensdag 22 september. De opening wordt verricht door Christoph Dammermann, staatssecretaris van het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie in Noordrijn-Westfalen.

Als een van de weinige vakbeurzen kon Shipping Technics Logistics vorig jaar toch nog doorgaan, mede dankzij een uitgekiend hygiëneconcept. Zowel exposanten als gasten stelden hun vertrouwen in Messe Kalkar en haar organisatoren. De organisatoren zijn blij dat ze ook dit jaar de binnenvaart in de gelegenheid zijn als ontmoetingsplek voor de maritieme sector te fungeren.

Alles onder één dak

STL is al jaren dé Duitse binnenvaartbeurs voor de maritieme sector en is uitgegroeid tot een internationaal knooppunt. Als enige evenement in zijn soort in heel Duitsland brengt de beurs alles onder één dak samen van en voor de binnenvaart: nieuwe producten, diensten en innovaties en grensoverschrijdende netwerkmogelijkheden. Bekende motorfabrikanten en -leveranciers uit Europa zijn ook deze aanwezig op een totale expositieruimte van ongeveer 9.000 m², net als toeleveranciers en aanverwante bedrijven.

Het expositie- en congrescentrum in Kalkar voldoet aan alle criteria voor een treffen van alles en iedereen die professioneel in, met en voor de binnenvaart actief is. De locatie is ideaal: aan de Rijn en op minder dan 70 kilometer afstand van de grootste binnenhaven ter wereld – Duisburg – en minder dan twee uur met de auto vanaf de ARA-havens.

Van waterstof tot autonoom varen

STL wordt ondersteund door de Schifferbörse Ruhrort en tal van andere verenigingen uit de (Duitse) binnenvaart. De beurs kent een hoog percentage beslissers. Bezoekers komen niet alleen voor advies en uitwisseling van informatie en inzichten, maar ook voor nieuwe relaties en leveranciers.

(foto Messe Kalkar)

Dan kan overdag op de beursvloer, maar ook ‘s avonds op de eerste beursdag. Dan vindt in het pas gerenoveerde buffetrestaurant ‘DockTober’ plaats, de jaarlijkse beursborrel. Daar kunnen deelnemers in een ontspannen sfeer actuele thema’s bespreken. Die opzet bleek de afgelopen jaren succesvol en wordt door velen gewaardeerd.

Als aanjager van actuele en toekomstige thema’s biedt STL een programma met presentaties door deskundigen van uiteenlopende achtergrond. De aandachtspunten voor dit jaar zijn onder meer:
– waterstof in het vrachtvervoer
– autonoom varen: op weg naar het geautomatiseerde binnenschip
– e-mobiliteit: tussen weg en vaarweg

Stimuleringsprogramma’s

Het bondsministerie voor Vervoer en Digitale Infrastructuur (BMVI) is met een stand aanwezig. Medewerkers van de afdeling WS 25 (internationaal binnenvaartbeleid, veiligheid en milieubescherming in de binnenvaart, recreatievaart) beantwoorden vragen over stimuleringsprogramma’s en duurzame binnenvaarttechnologieën uit de eerste hand. Opleidingsinstituut Schifferberufskolleg Rhein stelt bezoekers in stsst te oefenen op de SANDRA 2-simulator.

Shipping Technics Logistics vindt plaats in Messe- und Kongresszentrum Kalkar. Bezoekers zijn op dinsdag welkom van 11.00 tot 19.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en voor tickets op www.shipping-technics-logistics.de.

 


De Binnenvaartkrant die op 14 september verschijnt, bevat een special over Shipping Technics Logistics 2021. Exposanten melden daarin welke nieuwe producten en diensten ze op de beurs zullen presenteren. Lezers kunnen zodoende hun bezoek aan Kalkar voorbereiden. Het is nog mogelijk om te adverteren in die uitgave. Interesse? Mail dan naar [email protected] of bel +31 (0) 10 414 00 60.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -