- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws27 en 28 september: netwerk en kennis vergroten op STL in Kalkar

27 en 28 september: netwerk en kennis vergroten op STL in Kalkar

- Advertentie -

Delen

Op dinsdag 27 en woensdag 28 september vindt in Kalkar de jaarlijkse vakbeurs Shipping Technics Logistics plaats. Op beide dagen presenteren circa 130 Duitse en Nederlandse bedrijven zich met hun producten en diensten. De nieuwste trends en innovaties in de maritieme branche zijn verzameld aan de oever van de Rijn. Er worden circa 5.000 bezoekers verwacht.

Scheepseigenaren, -bouwers, (toe)leveranciers, logistiek dienstverleners en vertegenwoordigers van havens, vaarwegbeheerders en brancheorganisaties ontmoeten elkaar op de enige binnenvaartbeurs van Duitsland. Ze ontmoeten op Shipping Technics Logistics nieuwe en bestaande relaties en kunnen zodoende hun netwerk en kennis vergroten. Er zijn diverse interessante presentaties over nieuwe technieken en ontwikkelingen.

Messe Kalker heeft alles in huis voor een geslaagde beurs. Zowel voor exposanten als bezoekers. Met het all-inclusive concept zijn het eten en drinken gratis. In het hotel kunnen mensen tegen gereduceerd tarief overnachten. Op dinsdagavond staat de traditionele en populaire beursborrel plaat: Dock & Rock.

Opening

De opening wordt dinsdagochtend 27 september verricht door Achim Wehrmann. Hij is Hoofd van de afdeling Scheepvaart van het verkeersministerie. Het bondsministerie voor Vervoer en Digitale Infrastructuur is net als voorgaande jaren met een eigen stand vertegenwoordigd op de beurs, waar informatie wordt gegeven over vaarwegen, wetgeving en subsidieregelingen.

Aansluitend volgt een rondleiding over de beurs, begeleid door Ragnar Schwefe van het Verband für Schiffbau und Meerestechnik. ’s Middags is de uitreiking van de Innovatieprijs voor de Binnenvaart, een initiatief van verzekeraar Allianz Esa.

Veiligheid, laagwater, waterstof en 3D-printen

Op het programma staat verder onder meer een bijeenkomst van het Platform Zero Incidents. Ook het (BMVI) zal weer met een stand vertegenwoordigd zijn. Het Expertenforum Niedrigwasser bespreekt de oorzaken en gevolgen van het laagwater, hoe de overheden ermee omgaan en welke maatregelen voor de toekomst worden overwogen. Tijdens een andere sessie wordt gediscussieerd over toepassing van waterstof als brandstof. Een specialist op het gebied van 3D-printen geeft een presentatie over hoe deze techniek een oplossing kan bieden voor leveringsproblemen bij onderdelen.

Gratis toegang

Shipping Technics Logistics vindt plaats in Messe Kalkar, onderdeel van Kernwasser Wunderland Freizeitpark. De beurs is op dinsdag 27 september (van 11.00 tot 19.00 uur) en woensdag 28 september (van 11.00 tot 17.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.shipping-technics-logistics.de. Daar kunnen bezoekers ook een gratis toegangsbewijs bestellen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -