Aftellen: nog één week tot Shipping Technics Logistics

0
Bedrijven hebben heel wat te vertellen en te presenteren op STL. (foto Messe Kalkar)

Over precies een week begint Shipping Technics Logistic: op 21 en 22 september kan de binnenvaart elkaar weer treffen op de enige binnenvaartbeurs in Duitsland. Het zal voor velen een verademing zijn om elkaar weer live te kunnen ontmoeten in Messe Kalkar.

Pim Groot Obbink heeft het stokje overgenomen van Leon Westerhof als projectmanager van Shipping Technics Logistic (STL). Hij werkt al jaren bij Messe Kalkar, maar had nog geen ervaring met de organisatie van beurzen en de binnenvaart.

Pim heeft zich het afgelopen jaar hard ingewerkt en is aangestoken door het enthousiasme van de binnenvaartsector. “Wat een bedrijvigheid! Dat motiveert mij”, vertelt hij aan de vooravond van Shipping Technics Logistics 2021. Alles is in gereedheid gebracht om er een informatieve en gezellige tweedaagse van te maken.

Pim Groot Obbink. (foto Messe Kalkar)

Persoonlijke ontmoetingen

De beurshal zit helemaal vol, meer standhouders kunnen er niet meer bij. Het gaat deels om de ‘vertrouwde gezichten’, die hun diensten, oplossingen en producten al vele jaren presenteren op STL. Daarnaast hebben zich nieuwe deelnemers aangemeld.

Groot Obbink: “Je merkt dat mensen weer zin hebben in persoonlijke ontmoetingen. Het organiseren daarvan is onze kracht. Niet alleen op, maar ook rondom de beursvloer. Op de avond van de eerste beursdag kan iedereen een biertje komen dringen tijdens DockTober in ons onlangs gerenoveerde buffetrestaurant. Gewoon gezellig en informeel bijpraten, ook dat hoort bij het zakendoen.”

Veel lezingen

Dat mensen weer behoefte hebben in fysieke ontmoetingen, blijkt ook uit de talrijke lezingen die worden aangeboden. Groot Obbink: “Wij mochten als evenementen- en beursbedrijf vanwege corona een jaar lang vrijwel niets organiseren, maar de binnenvaart is op volle toeren doorgegaan met ontwikkelen en innoveren.”

“Bedrijven hebben heel wat te vertellen. We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen om een lezing te mogen verzorgen. Echt gaaf!” Naast de talrijke presentaties door standhouders organiseren de Duitse uitgeverijen SUT en Binnenschifffahrt een aantal gemodereerde discussies tussen spelers uit de sector over actuele ontwikkelingen.

Staatssecretaris Christoph Dammermann opent de beurs op dinsdagochtend 21 september. (foto MWIDE NRW / F. Wiedemeier)

Shipping Technics Logistics wordt ondersteund door de Schifferbörse Ruhrort en diverse binnenvaartorganisaties.  De beurs wordt officieel geopend door Christoph Dammermann, staatssecretaris in het Duitse ministerie voor economische zaken, innovatie, digitalisering en energie. Het Duitse verkeersministerie heeft een eigen stand waarop men onder meer informatie kan krijgen over de Duitse steunmaatregelen voor de binnenvaart.

Veiligheid

Voor de veiligheid van standhouders en bezoekers is uiteraard goed gezorgd. Niet voor niets was Shipping Technics Logistics vorig jaar een van de weinige beurzen die ondanks corona, en dankzij een doortimmerd hygiëneconcept, toch doorging.

“Vanzelfsprekend houden we ons ook dit jaar aan de geldende overheidsrichtlijnen. Dat betekent in Noordrijn-Westfalen ‘3G’: Gevaccineerd, Getest, Genezen. Wie niet aan deze voorwaarden voldoet, kan geen toegang krijgen tot de beurs. Op de stands hoeft men geen mondkapje te dragen, onderweg van de ene naar de andere stand wel.”

Mooi signaal

“De grote belangstelling is een mooi signaal uit de sector. Men wil er samen de schouders onder zetten om er een prachtig evenement van te maken. Iedereen probeert zijn stand zo mooi mogelijk te maken. Wij doen ons uiterste best om dit te faciliteren. Op ons buitenterrein, bij de ingang van de hal, zet een aantal bedrijven weer mooie motoren en reinigingspompen neer. Kom ze vooral bewonderen!”

Shipping Technics Logistics vindt plaats op dinsdag 21 september (van 11.00 tot 19.00 uur) en woensdag 22 september (van 11.00 tot 17.00 uur) in het beurs- en congrescentrum Kalkar. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.shipping-technics-logistics.de.

Lees de Binnenvaartkrant van vandaag (14 september 2021),
met daarin de special over Shipping Technics Logistics. 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.