Vlaanderen investeert recordbedrag in infrastructuur

0
Er worden weer bruggen verhoogd over het Albertkanaal. (foto De Vlaamse Waterweg)

De Vlaamse overheid gaat in 2021 het recordbedrag van 5,5 miljard euro in mobiliteitsprojecten investeren. Dat heeft de Vlaamse minister Lydia Peeters voor Mobiliteit en Openbare Werken aangekondigd.

Met het herstelplan wil de overheid de economie en het welzijn een boost geven na corona. Een cruciaal project is de start van de hoofdwerken voor Oosterweel in Antwerpen. Dit zorgt voor een eenmalige stimulans aan investeringen met ruim 3 miljard euro.

Ook in de binnenvaartinfrastructuur wil de regering investeren. In Hasselt worden volgend jaar voor 13,2 miljoen euro twee bruggen over het Albertkanaal verhoogd. De verhoging van de bruggen over het kanaal is inmiddels op kruissnelheid gekomen. Inmiddels zijn al 43 van de 62 bruggen verhoogd. Veertien andere bruggen verkeren in de uitvoeringsfase. In 2021 investeert de overheid 98 miljoen euro in dit project.

Seine-Schelde-verbinding

Daarnaast trekt ze 74 miljoen uit voor de Seine-Schelde-verbinding en 56 miljoen voor het Sigmaplan dat Vlaanderen moet beschermen tegen hoogwater.

Minister Peeters stelt de modal shift naar de duurzame vervoersvormen spoor en binnenvaart centraal in haar beleid. In dat kader komen er volgend jaar voor 23 miljoen euro extra overslagkades voor binnenschepen bij en is er ook 25 miljoen voorzien voor extra pompen op kanalen zodat binnenschepen ook bij grote droogte kunnen blijven varen.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.