- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVEKA start bouw butaangastankers voor INEOS

VEKA start bouw butaangastankers voor INEOS

- Advertentie -

Delen

Bij VEKA in Lemmer is onlangs de kiel gelegd voor de eerste van twee butaangastankers voor Imperial Logistics en INEOS Trading & Shipping. De 110 bij 17,50 meter grote schepen kunnen straks 3.024 ton vervoeren. Het eerste schip komt eind 2019 in de vaart.

De schepen zijn bestemd voor het transport van ‘s werelds grootste butaanterminal, die momenteel in aanbouw is in Antwerpen (bij de Oiltanking Antwerp Gas Terminal), Belgium, naar de INEOS-fabriek in Keulen. TeamCo Shipyard bouwt ook twee butaantankers. Die worden 110 bij 15 meter en krijgen een laadcapaciteit van 2.428 ton.

INEOS investeert meer dan één miljoen dollar in zijn logistieke keten voor ethaan. De nieuwe butaantank en de schepen maken daar deel van uit. De butaan is bestemd voor de naftacrackers waarmee het chemieconcern in Keulen onder meer LPG produceert.

 

foto: VEKA-directeur Peter Versluis spreekt de gasten bij de kiellegging toe. Naast hem Hugh Carmichael (directeur van INEOS Trading & Shipping)  en Anke Bestmann (directeur van de Gas Shipping business unit van Imperial Logistics International. Op de achtergrond de eerste sectie van het casco. (foto VEKA)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -