- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsuRecycle kiest Rotterdamse haven als locatie voor recycling batterijen

uRecycle kiest Rotterdamse haven als locatie voor recycling batterijen

- Advertentie -

Delen

De Rotterdamse haven wordt de nieuwe locatie voor één van de top-3 batterij-recyclers van Europa, uRecycle. De nieuwe fabriek wordt de Europese hub voor de verwerking van industriële en draagbare batterijen.

uRecycle verwacht de komende jaren een significante groei te zien in de verwerking en recycling van industriële batterijen, met name als gevolg van de toename van de elektrificatie van transport.

In een batterij zitten stoffen die waardevol zijn voor hergebruik, maar ook stoffen die het milieu kunnen aantasten. uRecycle beschikt over een proces om deze te scheiden en veilig te verwerken. Behalve op recycling, richt het bedrijf zich ook op hergebruik van met name industriële batterijen. Hierbij gaat het vooral om batterijen van elektrische auto’s.

Goede match

Volgens CEO Henny van Dort koos uRecycle voor Rotterdam vanwege de “strategisch uitstekende locatie. Er gebeurt hier veel op het gebied van de energietransitie en de circulaire economie. Rotterdam is dus een goede match met wat we al meer dan tien jaar doen. We willen ook nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan in de keten in Rotterdam.”

“Naast de focus op efficiëntie, nieuwe infrastructuur en de ontwikkeling van een nieuw energiesysteem, moeten we nu ook stappen ondernemen om circulaire productieprocessen op te zetten”, zegt Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam. “Daarom zijn uRecycle en Rotterdam een ​​goede match. En het laat zien dat we op dit gebied vooroplopen.”

De nieuwe uRecycle-locatie wordt in de eerste helft van 2020 operationeel. De fabriek gaat werk bieden aan circa veertig mensen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -