- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTweede Kamer: laat schepen langer op ligplaats blijven

Tweede Kamer: laat schepen langer op ligplaats blijven

- Advertentie -

Delen

De regering moet met de binnenvaart afspraken maken over de tijd dat schepen gebruik mogen maken van een ligplaats. Dat stelt de Tweede Kamer in een motie die bedoeld is om ervoor te zorgen dat schepen langer mogen blijven liggen nu ze in coronatijd minder werk hebben.   

De motie was ingediend door Cem Laçin van de SP en Wytse Postma van het CDA. Hij werd unaniem aangenomen.

Weggestuurd

Laçin en Postma stellen dat minister Van Nieuwenhuizen heeft toegezegd dat “tijdens de coronacrisis coulant omgesprongen zal worden met de drie keer 24 uurstermijn voor ligplaatsen”. In de praktijk komt het regelmatig voor dat schippers na drie dagen worden weggestuurd.  Ze moeten dan onnodig en leeg op zoek naar een andere ligplaats.

“Overwegende dat er nog altijd voorbeelden zijn waarbij Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten naar elkaar wijzen en schippers hier de dupe van zijn”, verzoekt de Tweede Kamer de regering “om in overleg met de sector duidelijkere afspraken te maken over het ligplaatsenbeleid die aansluiten bij de behoefte van de schippers en Rijkswaterstaat het voortouw te geven in de naleving en handhaving van deze afspraken.” Aldus de motie.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -