- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTV-serie over ‘helden van de haven’

TV-serie over ‘helden van de haven’

- Advertentie -

Delen

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In het nieuwe seizoen geeft de televisiezender opnieuw een bijzonder kijkje achter de schermen van de wereldhaven.

In aflevering 1 van De Haven van Rotterdam, te zien op zondag 12 november, moeten binnenvaartschippers Johnny en Clarissa Schapers van de Fixut Maris hun weg zien te vinden in de drukke haven. Andere nieuwe gezichten in de serie van dit jaar zijn matroos Frank, Zeehavenagenten Robin en Jasper en Arno, die een intrigerend kijkje geeft in zijn werk op een vuilnisboot. De camera volgt ook ‘oude bekenden’ als sjorders Karel en Rachid en duikers Jaap en Dion.

(foto’s Discovery)

In de afleveringen, die een uur duren, wordt gekeken hoe de meest uiteenlopende schepen en ladingen worden afgehandeld. Van oude traditionele bulkladingen erts tot en met het transport van de kolossale onderdelen van een windmolen.

Deze keer wordt nog duidelijker in kaart gebracht hoe de verschillende ‘helden van de haven’, zoals Discovery hen noemt, met elkaar samenwerken. Ook geeft de serie een mooi inzicht in de grootse en zeer technische processen van de haven.

Verder is te zien hoe enkele kolossale onderdelen van een windmolen op een binnenvaartschip worden geladen. Het schip brengt de stalen ringen van 11 meter doorsnee naar een werf in de Rotterdamse haven, waar ze aan elkaar worden gelast voor een windmolenpark in de Noordzee. Een speciaal schip brengt ze daar naartoe en vervolgens worden ze op locatie met grote kranen op hun plek gezet.

De Haven Van Rotterdam is van zondag 12 november tot en met zondag 24 december om 21:00 uur te zien bij Discovery.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -