- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsVolkeraksluizen zien Abraham

  Volkeraksluizen zien Abraham

  - Advertentie -

  Delen

  Vandaag (3 november) is het vijftig jaar geleden dat de toenmalige koningin Juliana de eerste twee sluiskolken van de Volkeraksluizen in gebruik nam. Het sluizencomplex is onderdeel van de Deltawerken en geldt als drukste en grootste binnenvaartsluizencomplex van Europa. In 2016 passeerden 140.000 beroepsvaartschepen en 45.000 recreatievaartuigen de Volkeraksluizen.

  De sluizen vormen een belangrijke schakel in de verbinding van Rotterdam met de Scheldehavens en het Duitse achterland. Al spoedig na de ingebruikname in 1967 bleek dat de capaciteit volstrekt onvoldoende was, wat lange wachttijden tot gevolg had. In 1974 werd het complex daarom uitgebreid met een extra sluis voor de binnenvaart en een aparte recreatiesluis voor jachten. Daarnaast is er nog een inlaatsluis gebouwd.

   

  Derde schuif en vierde kolk

  Onlangs heeft Rijkswaterstaat in de sluisdeuren een derde schuif aangebracht. Hierdoor is de duur van het nivelleren verkort, met als resultaat minder lange wachttijden.

  (foto Beeldbank Rijkswaterstaat)

  Vanwege de drukte op de vaarweg en de schaalvergroting in de binnenvaart bestaan er momenteel plannen om een vierde schutkolk voor de beroepsvaart aan te leggen. Daarvoor heeft minister Schultz  al 157 miljoen euro gereserveerd.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -