Traditionele Schepen Beurs breidt dit jaar uit

0

De vijfde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs krijgt een verdubbeling van het vloeroppervlak. Naast de voormalige mastenloods wordt nu ook de Stadshal van Theater De Kampanje bij het evenement betrokken. In dit monumentaal gebouw uit 1916 was vroeger de bankwerkerij van Rijkswerf Willemsoord gevestigd.

De standhouders verhuizen naar deze Stadshal. In de voormalige mastenmakersloods uit 1825 (gebouw 66) wordt nu een historische scheepsmarkt gehouden. Daar komen ook boten en foodtrucks.

Traditionele schepen

Op 13, 14 en 15 november 2020 opent de beurs zijn deuren bij het Willemsoordcomplex in Den Helder. “De EOC-TSB streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in Traditionele Schepen en daar meer over wil weten”, aldus de organisatie. De beurs hoopt een breed publiek aan te spreken van mogelijke wereldreizigers die op zoek zijn naar de reis van hun leven aan boord van een oceaan zeiler, tot vrijwilligers die zich voor het behoud van het traditionele schip in willen zetten.

Op de beurs wordt onder andere een speciale ruimte ingericht waar informatie kan worden ingewonnen over avontuurlijke (zeil)vakantiereizen. Net als voorgaande jaren biedt het entreebewijs voor de beurs ook nu weer drie dagen lang gratis toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die ook op het Willemsoordcomplex zijn gevestigd.

Op vrijdag 13 november kunnen bezoekers van 12.00 tot 18.00 uur terecht en de twee dagen daarna van 10.00 tot 17.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.