Toch Belgische acties op komst

0

Belgische binnenschippers gaan nu toch actie voeren, in navolging van hun Franse collega’s. Vanaf midden volgende week willen ze hun schepen stilleggen aan de sluizen Klein-Ternaaien, Doornik, Wijnegem en Evergem, zegt Vincent Walraven, eigenaar van de Dreamboot. Walraven woonde gisteren een vergadering van Belgische schippersorganisaties bij in Brussel.
 
Een stuk of 70 schippers zouden zich al bereid verklaard hebben om mee te doen. “We hopen dat het er nog veel meer worden. In feite zou dit een Europees initiatief moeten zijn.”
 
Frankrijk
In Frankrijk voeren ontevreden binnenschippers inmiddels al enkele dagen actie. Het ligt vast in Noord-Frankrijk, Thionville en op de Bovenrijn. Walraven: “We verdienen op dit moment zo’n 50 procent minder dan vroeger. Je krijgt nog 3,50 euro voor een reis naar Thionville, terwijl dat vroeger 10 euro was. Het volstaat niet eens om de brandstof te betalen. Een stuk of dertig Belgische schippers zijn dan ook failliet gegaan. Een zeer spijtige zaak.”
Het grootste probleem zijn volgens Walraven Nederlandse schippers die, gesteund door subsidies, in België komen varen. “Die maken het moeilijk voor ons allemaal.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.