- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsThecla Bodewes is nieuw boegbeeld van Topsector

Thecla Bodewes is nieuw boegbeeld van Topsector

- Advertentie -

Delen

Scheepsbouwer Thecla Bodewes is door staatssecretaris Keijzer (EZK) in afstemming met minister van Nieuwenhuizen (I&W) benoemd tot boegbeeld van Topsector Water & Maritiem. De ceo van Thecla Bodewes Shipyards volgt op 1 april Annemieke Nijhof op, de directeur van kennisinstituut Deltares.

Naast haar bekendheid met en in de maritieme wereld was Thecla Bodewes al betrokken bij de Topsector Water & Maritiem. Zo leverde ze een bijdrage aan de ontwikkeling van de Human Capital Agenda.

Toekomstbestendig

Bodewes was Zakenvrouw van het jaar (2011) en Havenondernemer van het Jaar 2019 Port of Zwolle. Ze was ook een aantal jaar voorzitter van het ISO NL, een publiek-privaat overleg op strategisch niveau over internationaal ondernemen en internationaal-economische vraagstukken.

Secretaris-generaal Jan Hendrik Dronkers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is verheugd met de keuze voor Thecla Bodewes: “Ik zie uit naar de komst van Thecla als boegbeeld van Topsector Water & Maritiem. Met haar jarenlange ervaring, kennis van en focus op verduurzaming, zet zij zich in voor een toekomstbestendige sector. Dit maakt haar de juiste persoon om deze brede topsector te vertegenwoordigen.”

Aanpakker

Thecla Bodewes kijkt er zelf ook uit om aan de slag te gaan: “Als scheepsbouwer in hart en nieren ben ik een aanpakker. En dat komt goed uit. Er liggen legio kansen voor deze brede sector met zijn drie deelsectoren: maritiem, watertechnologie en deltatechnologie. Innovatie met focus op verduurzaming en digitalisering in aansluiting op grote transities als klimaatverandering, gezondheid en duurzame mobiliteit is meer dan ooit nodig. Al was het alleen maar om ons uit de huidige crisis te innoveren.”

Topsector Water & Maritiem

Topsector Water & Maritiem is één van de tien Topsectoren van het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. Scheepsbouwers, baggeraars, ingenieursbureaus, kennisinstellingen en MKB-bedrijven werken samen met overheden en maatschappelijke organisaties aan schone en slimme schepen, het klimaatbestendig en leefbaar houden van Nederland met voldoende schoon water voor iedereen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -