- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe MIT-regeling open vanaf 20 april

Nieuwe MIT-regeling open vanaf 20 april

- Advertentie -

Delen

Mkb-ondernemers in de maritieme sector die op zoek zijn naar financiering van een innovatieve ontwikkeling, maken kans op haalbaarheidsprojecten en kennisvouchers binnen de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Inschrijven voor de nieuwe regeling kan vanaf 20 april.

Voor R&D-project tussen meerdere mkb-ondernemingen is er de regeling R&D samenwerkingsprojecten. Die gaat op 1 juni open.

Wijzigingen

In totaal is ruim 7,6 miljoen euro beschikbaar. De MIT-regeling bestond al, maar hij is aangepast aan het vernieuwde innovatiebeleid. Landelijk is dat het ‘Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid ‘in combinatie met de ‘sleuteltechnologieënaanpak’. Regionaal hebben veel provincies hun economisch beleid gewijzigd; ze hebben nieuwe Regionale Innovatie Strategieën voor Slimme Specialisatie (RIS3) opgesteld. Ook in dat regionale beleid zijn missies en sleuteltechnologieën leidend.

Brancheorganisatie NMT adviseert mkb’ers die een project willen indienen, rekening te houden met deze inhoudelijke bijstelling van het beleid. “Voor projecten die al gericht zijn op de verschillende maatschappelijke opgaven verandert er niet zo veel. Voor andere projecten kan dat wel het geval zijn.”

Informatie over het nieuwe beleid, de Kennis- en Innovatieagenda’s (KIA’s) en voorbeelden zijn te vinden op de website van de topsectoren.

Regionaal aanvragen

Voor MIT 2021 geldt dat de aanvraag in principe bij één van de regionale loketten gebeurt,  tenzij je niet terecht kunt in de regio. Bij de MIT R&D-samenwerkingsprojecten kunnen regio-overschrijdende projecten bijvoorbeeld terecht bij het landelijke loket van RVO.

Dat geldt sowieso voor MIT-haalbaarheidsprojecten waarvan de activiteiten passen binnen het LNV-programma Duurzame visserij en aquacultuur. Hiervoor is een apart luik in het landelijke (RVO) loket met een eigen budget.

De aanvraagperiodes zijn:
MIT-kennisvouchers: aanvragen van 20 april tot en met 9 september 2021
Haalbaarheidsprojecten: aanvragen van 20 april tot en met 9 september 2021
R&D-samenwerkingsprojecten: aanvragen van 1 juni tot en met 9 september 2021

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -