- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsThecla Bodewes koopt Barkmeijer Stroobos

Thecla Bodewes koopt Barkmeijer Stroobos

- Advertentie -

Delen

Thecla Bodewes heeft uit het faillissement van Barkmeijer Shipyards twee in aanbouw zijnde sleephopperzuigers overgenomen. Tevens koop zij de werf in het Friese Stroobos om de afbouw van de schepen uit te voeren.

Barkmeijer, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1850, ging afgleopen oktober failliet. “Na een intensief en constructief proces van onderhandelen met de curator, de heer Marco Kalmijn, en de Rabobank is de overname en daarmee de doorstart van de Barkmeijer Shipyards te Stroobos een feit”, meldt Thecla Bodewes Shipyards, dat al werven bezit in Harlingen, Kampen en Meppel.

 

Noord-Nederland

“Deze doorstart is van groot belang voor de scheepsbouwindustrie in Noord-Nederland”, stelt het bedrijf in het persbericht waarmee het de overname bekendmaakt. “Werkgelegenheid en continuïteit van opdrachten van toeleveranciers zijn hiermee geborgd.”

Barkmeijer Shipyards zal zijn activiteiten onder eigen naam voortzetten. De in aanbouw zijnde baggerschepen worden afgebouwd voor een Nederlandse opdrachtgever. Mede dankzij deze opdrachtgever is de doorstart van Barkmeijer mogelijk gemaakt.

 

Welkome aanvulling

“Barkmeijer Shipyards heeft de laatste jaren succesvol innovatieve schepen ontwikkeld en gebouwd”, aldus de nieuwe eigenaar. “De kennis en kunde op het gebied van specialistische schepen is een welkome aanvulling in de portefeuille van Thecla Bodewes Shipyards. De toevoeging van Barkmeijer aan groep scheepswerven van Bodewes zorgt voor een prachtig portfolio van verschillende scheepstypen.”

foto: Thecla Bodewes/Twitter

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -