- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTESO stapt over op biobrandstof

TESO stapt over op biobrandstof

- Advertentie -

Delen

TESO stapt over op minder schadelijke brandstof. De eerste levering van GoodFuels-brandstof aan de veerboot Dokter Wagemaker markeert voor de Texelse veerdienst en leverancier FincoEnergies een nieuw hoofdstuk in de al jarenlange succesvolle samenwerking.

TESO (voluit: Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming) vaart dagelijks door het Waddengebied. De Waddenzee is werelderfgoed en kwetsbaar. Door een duurzame bedrijfsvoering wil TESO bijdragen aan het behoud van het natuurgebied. Marc Bakker, hoofd Technische Dienst: “Ieder jaar willen we weer een volgende stap vooruitzetten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat is in ons bedrijfsbeleid verankerd. Samen met FincoEnergies hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de dieselbrandstof verder te verduurzamen. De toevoeging van duurzame biobrandstoffen, in dit geval HVO, is een mooie stap om CO2 te reduceren.”

GoodFuels

De nieuwe generatie duurzame biobrandstof die FincoEnergies aanbiedt – onder het merk GoodFuels – wordt geproduceerd uit grondstoffen die gecertificeerd zijn als 100 procent afval- en reststromen, zoals dierlijke en plantaardige restvetten of gebruikte frituurolie. Het gaat om HVO. Deze biobrandstof kan direct worden gebunkerd zonder wijzigingen aan de motor.

Marc Bakker: “De kosten van deze biobrandstof zijn hoger dan een diesel, maar TESO kijkt als organisatie die sinds 1907 verantwoordelijk is voor de walverbinding met een langetermijnvisie. Daarbij worden onze kernwaarden centraal gesteld. TESO heeft geen winstoogmerk, maar wil haar reizigers een veilige, betrouwbare en duurzame overtocht bieden. En daar draagt het besluit om over te stappen naar biobrandstof aan bij.”

Krachten bundelen

Jeroen van Essen, General Manager van FincoEnergies Marine, is enthousiast over de samenwerking en de duurzame stap die TESO maakt: “Het Waddengebied is een schitterend natuurgebied, maar ook kwetsbaar. Juist daarom is het belangrijk om over te stappen van traditionele brandstoffen naar een GoodFuels-biobrandstof.”

“Onze organisatie is erop ingericht om al onze klanten zo optimaal mogelijk te ondersteunen in het bereiken van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Wij kijken naar de huidige situatie, adviseren, faciliteren en optimaliseren. En als er daar iets moois uitkomst, zoals de duurzame stap die TESO heeft gemaakt, ben ik daar heel trots op. Ik ben heel blij met deze samenwerking en kijk uit naar de volgende duurzame stap.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -