- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSubsidie voor elektrische veren Riveer

  Subsidie voor elektrische veren Riveer

  - Advertentie -

  Delen

  Zuid-Holland ondersteunt de elektrificering van Riveer. De provincie verstrekt de veerdienst een subsidie van 543.500 euro voor de aanpassingen van de steigers in Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en voor het laadsysteem op de elektrische veren die op dit moment in aanbouw zijn.

  Het elektrisch varen van de nieuwe ponten draagt bij aan een duurzame bereikbaarheid van de samenwerkende oevergemeenten Altena, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. De drie gemeente hebben zich de afgelopen periode ingespannen om dit bij diverse subsidieregelingen in beeld te brengen. De provincie Zuid-Holland reageerde positief op het verzoek voor financiële ondersteuning, mede vanwege de voorbeeldwerking die de elektrificering van de veerdienst kan hebben.

  Steigers aanpassen

  Zuid-Holland steunt de ontwikkeling door de kosten van de aanpassing van de steigers in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem als subsidie te vergoeden. Normaal wordt 80 procent van de kosten vergoed, maar vanwege “het bijzondere provinciaal belang en de ingezette duurzame ontwikkeling” is 100 procent van de kosten als subsidie aangemerkt. Er geldt wel een maximum van 200.000 voor de steiger in Hardixveld en 146.500 voor die in Gorichem. Daarnaast is voor het innovatieve automatische laadsysteem voor de elektrische veren een bijdrage van 197.000 toegezegd.

  Noord-Brabant

  Bij Riveer leeft de hoop dat de provincie Noord-Brabant het voorbeeld van Zuid-Holland volgt: “De verbreding van de A27 zal het belang van de veerdienst tussen beide provincies nog meer benadrukken. Nu de langdurige werkzaamheden aan de Merwedebrug steeds dichterbij komen, moeten we klaar zijn voor het verkeer wat dagelijks de oversteek maakt van Noord-Brabant naar Zuid-Holland. Een subsidie van de provincie zal hier zeker bij helpen.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -