- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStudenten Nova College Maritiem wonen straks op schoolterrein

Studenten Nova College Maritiem wonen straks op schoolterrein

- Advertentie -

Delen

Studenten mbo zeevaart en binnenvaart van het Nova College Maritiem in IJmuiden kunnen vanaf augustus gebruik maken van nieuwe studentenhuisvesting op het terrein van de school. Er komen prefab studentenwoonruimtes, waar zo’n veertig studenten begeleid kunnen wonen.

Het gaat om vervanging van woonruimten die de school nu voor studenten huurt in de buurt van de school. De nieuwe studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 m2. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Enkele woonruimtes hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen.

Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers er is een ruimte voor de begeleider. De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag en ze eten gezamenlijk. Als aanvulling op het schoolprogramma is er voor de studenten een programma van sport zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en extra vakken volgen. De plaatsing van de studentenhuisvesting begint half april en de oplevering is begin juli. Er wordt niet geheid. Het gaat om een modulair bouwsysteem dat elders fabrieksmatig wordt gemaakt.

 

Voorbereiding op het leven aan boord

Directeur Arjan Nieuwenhuizen legt uit waarom is gekozen voor nieuwe huisvesting voor zijn studenten: “Met de begeleide studentenhuisvesting voor het Nova College Maritiem bieden we jonge studenten zeevaart en binnenvaart – voor wie dagelijks heen en weer reizen tussen hun ouderlijk huis en school niet realistisch is – een veilig thuis direct naast hun school.”

“Hier kunnen zij buiten de schooltijden begeleid wonen en studeren en leren om klokje rond te leven met medestudenten. In het begin krijgen zij intensieve begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -