Sticker wijst hulpdiensten op huisdier aan boord

0

Bij een calamiteit met of op een schip is het voor hulpdiensten handig als ze weten of er ook huisdieren aan boord zijn. Daarom heeft Trudie Rutten van hondenaanboord.nl een sticker laten maken die dat aangeeft.

“Het is handig dat redders weten dat er ook dieren aan boord zijn”, vertelt ze. “Met een veiligheidssticker op de entree van het schip worden hulpdiensten attent gemaakt op de aanwezigheid van dieren.”

De opbrengst van de stickers gaat naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Die redders zetten zich ook in voor dieren in nood. Van elke verkochte sticker doneert Hondenaanboord.nl 50 cent aan de KNRM.

 

Boek

Trudie Rutten beheert de website hondenaanboord.nl. Ze heeft ook een boek geschreven met die titel. Zelf vaart ze, samen met haar partner en met hun honden.

“Scheepsdieren zijn voor veel schippers de beste maatjes aan boord. De hond of kat zorgt voor gezelligheid en hoort helemaal bij de familie. Met een hond maak je sneller een wandelingetje aan de wal en dat levert gemakkelijk een praatje op.”

Vlag

Ze heeft naast de sticker ook een vlag laten maken. Die is eveneens te koop.

“Het plezier wat schippers aan hun scheepshond beleven kan nu kenbaar gemaakt worden door het voeren van een Hond aan Boord-vlag”, aldus Trudie Rutten. De scheepsvlag is uitgevoerd in geel (zon) en blauw (water) met een vrolijke snuit van een scheepshond kijkend door de patrijspoort.

De scheepsvlag en de veiligheidssticker zijn via de websitein verschillende formaten te bestellen. De sticker is ook verkrijgbaar in het Duits.

foto’s: A. Kranenburg

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.