- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKotug Smit Towage komt in Spaanse handen

Kotug Smit Towage komt in Spaanse handen

- Advertentie -

Delen

Koninklijke Boskalis Westminster en Kotug International verkopen hun gezamenlijke sleepbedrijf Kotug Smit Towage aan de Boluda Group. Ze hebben daarvoor een intentieovereenkomst met de Spaanse concurrent getekend.

Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van Kotug Smit Towage 300 miljoen euro. Boskalis heeft bekendgemaakt dat het verwacht 90 miljoen euro in contanten te ontvangen voor zijn belang van 50 procent in de joint venture.

In 2016 voegden de Nederlandse havensleepbedrijven Boskalis en Kotug hun activiteiten samen in elf havens in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de joint venture haar positie uitgebreid naar meer havens. De twee aandeelhouders zijn nu van mening dat een verdere consolidatie van de Europese havensleepmarkt wenselijk is. Dat vindt ook Boluda.

 

Mededingingsautoriteiten

Boluda is een familiebedrijf en marktleider op de Spaanse en Franse markt. De maritieme groep heeft een vloot van ruim 230 schepen en een sterke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, Latijns-Amerika en rond de Indische Oceaan. Kotug Smit Towage sluit daar goed bij aan.

Voor de afhandeling van de overname en goedkeuring van mededingingsautoriteiten is naar verwachting een half jaar nodig.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -