- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStandic bouwt chemieterminal in Antwerpen

Standic bouwt chemieterminal in Antwerpen

- Advertentie -

Delen

Standic laat in de Antwerpse haven een nieuwe chemie-opslagterminal bouwen. Het Dordtse bedrijf verdubbelt daarmee zijn opslagcapaciteit. De nieuwe opslagterminal aan het 5e Havendok krijgt een totale opslagcapaciteit van circa 230.000 m3. Standic investeert zo’n 200 miljoen euro.

Omdat de haven van Antwerpen geldt als een van de grootste maritieme chemieclusters van de wereld, is gekozen voor uitbreiding in de Belgische havenstad. “Het succes met chemieopslag willen we continueren en uitbreiden. In Antwerpen kunnen wij ons, binnen de nichemarkt van meer gespecialiseerde chemie, verder ontwikkelen en onze klanten uit alle windstreken bedienen”, zegt Ronald Ooms, de directeur van Hametha, het familiebedrijf waar het Nederlandse tankopslagbedrijf toe behoort.

Walstroom

De nieuwe terminal wordt vergaand geautomatiseerd. Schepen die bij de terminal aanmeren, kunnen gebruik maken van duurzaam opgewekte walstroom. De uitstoot door zeeschepen wordt hierdoor verminderd, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

De grootte van de opslagtanks zal variëren van 500 tot 3.500 m3. Net als bij de terminal in Dordrecht zal de focus komen te liggen op de distributie van chemieproducten.

Grote chemietankers kunnen de terminal eenvoudig bereiken dankzij de gunstige diepte van de haven. Naast deze bereikbaarheid over water voor zowel binnen- als zeevaart, is de ligging aan de rechteroever van de Antwerpse haven ook gunstig voor vervoer over de weg en het spoor.

De Standic-terminal in Dordrecht.

Multimodaal

William Demoor, directeur Klantenrelaties bij Port of Antwerp: “De nieuwe Standic-terminal versterkt de synergie tussen de diverse industriële bedrijven en draagt zo bij tot meer kostenefficiënte logistieke operaties en processen. Bovendien leent de locatie zich uitstekend tot multimodale ontsluiting, een belangrijke bouwsteen voor de duurzame distributie van chemicaliën.”

Een groot deel van de bestaande klanten heeft bij Standic aangegeven ook in Antwerpen gebruik te willen maken van de terminal. Naar verwachting zal begin 2021 de eerste fase worden opgeleverd.

foto’s: Standic

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -