- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSendo Liner genomineerd als Schip van het Jaar

Sendo Liner genomineerd als Schip van het Jaar

- Advertentie -

Delen

De Sendo Liner is genomineerd als KNVTS Schip van het Jaar 2019. De jury koost naast het binnenvaartschip dat in februari in de vaart kwam, sleephopperzuiger DC Orisan en megamotorjacht Bravo Eugenia. De prijs zal dit jaar voor de 22e maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala op 4 november.

De Sendo Liner, eigendom van Sendo Shipping en met containers varend voor MCS, is in meerdere opzichten vernieuwend. Zo heeft het schip een dieselelektrische aandrijving in combinatie met een accupakket. Daardoor kan het urenlang emissieloos varen. De Sendo Linmer is gebouwd door Concordia Damen Shipbuilding in Werkendam.

De DC Orisant. (foto Group De Cloedt)

DC Orisant

Sleephopperzuiger DC Orisant is door Royal IHC in Krimpen aan den IJssel ontworpen en gebouwd voor Reimerswaal Dredging en Group de Cloedt. Het schip is veelzijdig en doordat alles dubbel is uitgevoerd altijd inzetbaar.

Megamotorjacht Bravo Eugenia is ontworpen en gebouwd door Oceanco in Alblasserdam. Die werf won afgelopen voorjaar in Monaco al La Belle Classe Explorer in de categorie Technologie en Innovatie. Dat was onder meer vanwege de hybride voortstuwing.

Hollands glorie

“De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op”, aldus juryvoorzitter Rien de Meij. “De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het uiteindelijke jurybesluit.”

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019 moeten – met name als het gaat om de innovatieve aspecten – in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2018 en 30 april 2019 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria ontwerp, economie, duurzaamheid en milieu, veiligheid en bouwproces.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -