Begin deze eeuw was het misschien geen alledaags gezicht dat een ponton met een flinke stapel casco’s voor binnenschepen arriveerde in de haven van Rotterdam, maar we waren er wel al aan gewend dat er regelmatig zo’n imposant transport de Rotterdamse haven in voer. In dat opzicht herleven oude tijden. Deze week arriveerde het afzinkbare zeeschip Black Marlin met achttien casco’s uit China bestemd voor Concordia Damen in Werkendam.

Woensdag 14 augustus wordt de Black Marlin afgezonken in het Binnenmeer van Rotterdam Maasvlakte op de palen 90-91.  Vervolgens wordt het ponton met de casco’s naar de Waalhaven versleept. Het lossen van de casco’s begint op 20 augustus en gaat zeven werkdagen in beslag nemen. Bonn en Mees zal de casco’s lossen met behulp van hun drie drijvende bokken.

De vaart met de Black Marlin verliep voorspoedig, al liep het door een storm in de Golf van Biskaje wel enige vertraging op.

Het zijn casco’s voor tankers, droge lading-schepen en containerschepen en duwbakken. Ook onder de casco’s twee grotere versies van het bekroonde ontwerp voor de Sendo Liner.

Foto Ries van Wendel de Joode 

Voor een verslag van de reis van Black Marlin lees het interview met de stagiair in het AD.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.