Ruim 300.000 euro voor onderwijsproject

0
Burkhard Landers (voorzitter IHK Niederrhein), Frank Wittig Schippersbeurs), verkeersminister Volker Wissing, Bernd Reuther (woordvoerder binnenvaart FDP) en Ocke Hamann (directeur IHK Niederrhein). (foto Verkeersministerie)

De Schippersbeurs in Duisburg-Ruhrort heeft 305.600 euro van het Duitse verkeersministerie gekregen om online leer- en onderwijsmateriaal voor jongeren te maken.

Het project ‘Quinwalo Plus’, een initiatief van de Schippersbeurs, loopt al enkele jaren. Het wil jonge mensen overtuigen van een carrière in de binnenvaart. Het reguliere beroepsonderwijs in Duitsland legt de nadruk vooral op weg- en spoorvervoer. De binnenvaart komt amper aan bod.

Quinwalo Plus

“Wij hebben workshops gedaan met scholieren en jongeren in opleiding. Hierbij hebben we vastgesteld dat er veel kennis ontbreekt over de binnenvaart. De industrie en de logistieke sector vinden het echter belangrijk dat jongeren tijdig kennismaken met gecombineerd vervoer. Daarom hebben we Quinwalo Plus ontwikkeld”, vertelt Frank Wittig, voorzitter van de Schippersbeurs.

Met de kennis van haar leden ontwikkelt de Schippersbeurs leermateriaal en digitale tools. Er wordt een modulair leerpakket ontwikkeld dat in alle deelstaten en op verschillende niveaus kan worden ingezet. Het project is een onderdeel van het Masterplan Binnenvaart. Het loopt nog tot eind 2024.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.