- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdams Klimaatakkoord sluit aan bij aanpak Havenbedrijf

Rotterdams Klimaatakkoord sluit aan bij aanpak Havenbedrijf

- Advertentie -

Delen

Het Rotterdams Klimaatakkoord is een bevestiging van de vorig jaar ingezette aanpak om de haven in drie stappen CO₂-neutraal te maken. Havenbedrijf Rotterdam meldt dat aan veel van de in het Klimaatakkoord genoemde thema’s, al gewerkt wordt. Andere zijn aanvullingen, zoals het Versnellingshuis en de Arbeids- en scholingsagenda.

“Voor het nationale Klimaatakkoord heeft de regio vorig jaar een aanpak geformuleerd. Die komt nu terug in de lokale aanpak”, meldt CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam.

Energietransitie

Volgens Castelein is het goed dat overheden op verschillende niveaus hetzelfde doel en dezelfde aanpak hanteren. “En het is sterk dat we daarnaast in Rotterdam proberen projecten te versnellen en specifiek aandacht hebben voor scholing van mensen.”

Voor het Rotterdams Klimaatakkoord is inzichtelijk gemaakt welke projecten inmiddels lopen. Een kaart van de haven laat zien dat op tal van locaties gewerkt wordt aan de energietransitie. De projecten tellen samen op tot circa 20 tot 25 procent van de nationale CO2-reductie-ambitie in 2030, exclusief het stoppen met kolen voor elektriciteitsopwekking.

Uitbreiding infrastructuur

Allard Castelein geeft aan dat veel veranderingen niet door individuele bedrijven gedaan kunnen worden. “Essentieel voor het slagen van de transitie is daarom de aanleg en uitbreiding van infrastructuur voor elektriciteit, waterstof, warmte, stoom en CO2. Investeert de overheid daar tot 2030 zo’n 1 tot 1,5 miljard euro in, dan voorspel ik dat bedrijven al voor dat jaar zo’n 4 tot 5 miljard euro investeren in verduurzaming van hun installaties.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -