- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIJssel krijgt meer ruimte tussen Arnhem en Giesbeek

IJssel krijgt meer ruimte tussen Arnhem en Giesbeek

- Advertentie -

Delen

De IJssel krijgt tussen Arnhem en Giesbeek meer ruimte, mede door de aanleg van een nevengeul bij Westervoort. Dat is een van de onderdelen in de plannen voor een Rivierklimaatpark waaraan Rijkswaterstaat, Waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en gemeenten aan de IJssel jarenlang hebben gewerkt. Het IJsseltraject is ruwweg zestien kilometer lang.

“We beogen een robuust, op de toekomst voorbereid riviersysteem dat goed bevaarbaar is”, zo staat in de documenten te lezen. “Binnen veilige dijken bieden we ruimte aan diverse gebruiksfuncties. Door het verlagen van kades, het stroomlijnen van hoogwatervrije (bedrijven-) terreinen en de aanleg van een nevengeul kunnen we ruim 20 centimeter waterstandsdaling behalen.”

Nevengeul

In het gebied tussen de Duitse grens en de snelweg A12, moeten sowieso de dijken omhoog om in de toekomst extreem hoogwater te kunnen weerstaan. Met de maatregelen in de plannen voor het Rivierklimaatpark denken de plannenmakers dat de dijkverhoging beperkt kan blijven door het rivierbed te verruimen en een nevengeul aan te leggen bij Westervoort. Ook worden sommige kades verlaagd, waardoor de rivier meer ruimte krijgt.

De plannen worden toegelicht tijdens drie inloopbijeenkomsten op 25, 26 en 27 november in Rheden, Lathum en Westervoort. Kijk hier voor de locaties en tijden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -