Rondvaartvergunningen al eerder vrij

0
(foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Het Amsterdamse college van B en W heeft besloten om het aantal vergunningen voor passagiersvaartuigen tot 14 meter al op 1 februari 2017 vrij te geven. Eerder had de gemeenteraad in de nota Varen in Amsterdam al besloten deze vergunningen tot 2020 stapsgewijs uit te breiden en daarna helemaal vrij te geven.

Op de website van Waternet stelt de gemeente: “Het vrijgeven van het volume van het aantal vergunningen wordt nu versneld doorgevoerd om het beleid te laten voldoen aan de Europese Dienstenrichtlijn.” Ook stelt de dienst: “Een vergunningsaanvraag moet aan de vergunningsvoorwaarden voldoen, zoals bijvoorbeeld uitstootvrij varen. Het is niet toegestaan om met een passagiersvaartuig in openbaar water in Amsterdam aan te meren zonder ligplaatsvergunning.”

De rondvaartondernemers in Amsterdam van zowel klassieke als reguliere rondvaartboten zijn geschokt. Ze dachten meer respijt te hebben om zich voor te bereiden op het mogelijke verlies van hun vergunning en vrezen dat de toekomst van hun bedrijf gevaar loopt.

 

foto: Eerder dit jaar protesteerden de rondvaartondernemers tegen het nieuwe vergunningensysteem. (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.