Antwerpen bouwt containeraandeel uit

0

De overslag in Antwerpen blijft groeien. In de eerste negen maanden van het jaar is 161,7 miljoen ton behandeld, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van vorig jaar. De containeroverslag klokte eind september af op ruim 7,5 miljoen TEU. Dat is een stijging van 4 procent.

Daarmee versterkt de haven van Antwerpen op containergebied zijn marktaandeel in de Hamburg-Le Havre-range. In tonnage uitgedrukt bedroeg de containeroverslag 88,6 miljoen ton (+ 3,7 procent). De toegenomen containerisatie leidde wel tot een dalende conventionele behandeling van papier en fruit.

De behandeling van auto’s kende in september een dip, waardoor de groeicijfers in het roro-verkeer op het einde van het derde kwartaal rood kleurden (min 2 procent.

De behandeling van droog massagoed bleef dalen. Vooral ertsen, meststoffen en zand en grind tekenden negatieve cijfers op. De behandeling van conventioneel stukgoed bleef nagenoeg status quo. Stijgers waren de overslag van staal en vloeibaar massagoed( waaronder aardoliederivaten en ruwe aardolie).

 

foto: Port of Antwerp

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.