River Discovery II naar Amsterdam voor doop

0

Bij Shipyard De Hoop is de River Discovery II vertrokken naar Amsterdam. Daar wordt het nieuwe, 135 meter lange cruiseschip zondag 18 maart gedoopt. De River Discovery II is het eerste schip in een serie van vier cruiseschepen die de werf in Lobith bouwt voor de Amerikaanse touroperator Vantage Deluxe World Travel.

Nieuwe generatie
Elf jaar geleden bouwde Shipyard De Hoop het eerste schip voor Vantage. De nieuwe serie is een nieuwe generatie schepen. Ze hebben een klassieke retrolook en maken gebruik van zeer moderne technologieën.

(foto Shipyard De Hoop)

Niet eerder ontwierp De Hoop voor deze klant een 135 meter-schip, de maximale lengte volgens de geldende EU-regels. Het tweede schip, het ms River Splendor, bevindt zich momenteel op de helling in aanbouwfase en zal begin 2013 opgeleverd worden. Voor de River Venture (110 meter) is de voorbewerkingsfase intussen ook gestart. Dat schip zal in de loop van 2013 in de vaart komen. Met het vierde schip, ook weer 135 meter lang, wordt binnenkort gestart.

Hydraulisch schuifdak
Een van de innovatie van de nieuwe Vantage-schepen is de bijzondere rompvorm. Die maakt het mogelijk met een minimale diepgang van 1,45 meter te varen.
Een andere vinding is het hydraulische schuifdak achterop het schip, boven de bar en de serre. Het dak kan in drie minuten geheel open en dicht. Hierdoor biedt het schip altijd voldoende buitenruimte, ook op trajecten waarbij passagiers niet op het 1300 m2 grote topdek mogen wegens de vaarhoogte bij brugpassages.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.