- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijnhaven krijgt park, strand en extra woningen

Rijnhaven krijgt park, strand en extra woningen

- Advertentie -

Delen

In het nieuwe Masterplan voor de Rijnhaven staan de plannen voor het nieuwe stuk centrum. De haven in Rotterdam krijgt een strand, een drijvend stadspark van 18 hectare groot en hoogbouw met 2.000 tot 2.500 woningen. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen wordt één derde deel van het water in de Rijnhaven gedempt.

Ondanks alle moderne veranderingen blijft de Rijnhaven volgens de gemeente nog steeds het karakter houden van een haven met kades en vergezichten over het water. Naast drijvende parkdelen komen er verbindingen met steigers, waardoor inwoners meer gebruik kunnen maken van het water.

Zwemmen

Bij het stadsstrand wordt onderzocht of zwemmen ook bij de mogelijkheden hoort of dat het alleen pootjebaden vanaf het strand wordt. De kades langs de Wilhelminapier krijgen extra groen, waardoor een onafgebroken wandelpand rond de Rijnhaven ontstaat.

De hoogbouw bestaat deels uit sociale huur, middeldure woningen en koopwoningen en in de plinten wordt ruimte gereserveerd voor kleinschalige bedrijven en horeca. “Met de ontwikkeling van de Rijnhaven ontstaat er een echt stadscentrum op twee oevers en worden Noord en Zuid sterker met elkaar verbonden”, vindt gemeente Rotterdam.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -