Rent-a-Ship toch van start

0

Rent-a-Ship gaat toch van start. Vanaf maandag 1 november gaan ruim 200 schepen verder onder de gezamenlijke vlag van de coöperatie die voortkomt uit de EUBO. Een maand geleden blies die organisatie de start nog af, onder meer omdat zich onvoldoende schepen (180) hadden aangemeld.

Rent-a-Ship presenteert zich als een nieuw logistiek concept in de binnenvaart “met transparantie als sleutelwoord. Transparantie naar de klant van de binnenvaart om duidelijk te maken waar de kosten liggen. En in samenspraak te komen tot een efficiëntere aanpak van het transport. Transparantie richting de leden van de coöperatie door gebruik te maken van de nieuwste communicatietechnologie. En doordat binnenvaartondernemers zich gezamenlijk presenteren kunnen zij betere service en hogere betrouwbaarheid leveren. “

Steun
Dat Rent-a-Ship nu toch doorgaat, verklaart de coöperatie in een persbericht met de stelling dat de er de afgelopen weken uit steeds meer hoeken steun kwam voor het initiatief. “Van brancheorganisaties, overheid, wetenschap tot de financiële wereld, is men het er over eens dat de binnenvaart goud in handen heeft en dat de toekomst van de binnenvaart afhankelijk is van de mate waarin wordt samengewerkt door ondernemers in de binnenvaart.”
De coöperatie heeft de instapdrempel verlaagd door scheepseigenaren tevens de mogelijkheid te bieden tot het aangaan van een proefcontract van twee maanden. Oorspronkelijk was een jaarcontract de enige optie. “Ook de individuele steun van de binnenvaartbanken aan ondernemers die goed ondernemerschap laten zien en zich aansluiten bij de coöperatie heeft bijgedragen aan het besluit van de ledenvergadering om samen de volgende stap te zetten.” Aldus Rent-a-Ship.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.