Recordresultaat voor Weense havenholding

0
(foto Wien Holding/Peter Korrak)

De Wien Holding, waaronder ook het Havenbedrijf Wenen valt, heeft 2019 afgesloten met een omzet van 616 miljoen euro en een winst van 76,5 miljoen euro. Dit is het beste resultaat sinds de oprichting in 1974. Ook het eigen vermogen van de holding is gegroeid en er is in 2019 meer geïnvesteerd dan in de voorgaande jaren.

“De bundeling van meerdere winstgevende bedrijven in de publieke dienstverlening onder één dak sterkt onze positie in deze moeilijke coronatijden”, zo meldde de directie tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De meest winstgevende tak binnen de holding is het vastgoed, goed voor ruim de helft van de omzet. Daarna volgt de logistieke tak met een aandeel van 33 procent. Hiertoe behoort ook het havenbedrijf.

Dit jaar investeert de Wien Holding in totaal 230 miljoen euro. Een deel van dit bedrag wordt ingezet voor uitbreiding van de haveninfrastructuur en het beschermen van de haven Albern tegen overstromingen. De vloot van DDSG Blue Danube wordt uitgebreid met een nieuw schip.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.