- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPVV-veteraan Barry Madlener is beoogd minister van IenW

PVV-veteraan Barry Madlener is beoogd minister van IenW

- Advertentie -

Delen

Barry Madlener is namens de PVV beoogd minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dat is 13 juni bekend geworden.

Madlener, op 6 januari 1969 geboren in Leiden, woont in Rockanje en is eigenaar van een makelaarskantoor in bedrijfsvastgoed. Hij is al lang actief voor de PVV. Sinds 2012 is hij onafgebroken lid van de Tweede Kamer. Hij was de eerste twee jaar ook nog lid van het Europees Parlement, waarvoor hij in 2009 bij de verkiezingen lijsttrekker was. Daarvóór, van 2006 tot 2009, zat hij ook al in de Tweede Kamer.

Pim Fortuyn

Politiek actief is hij al sinds het begin van de eeuw. Aan de zijde van Pim Fortuyn kwam hij in 2002 in de Rotterdamse gemeenteraad voor Leefbaar Rotterdam. Daar bleef hij tot 2007.

Op de website van de PVV meldt Madlener waarom hij in de politiek ging: “In de loop van mijn carrière als makelaar raakte ik meer en meer maatschappelijk betrokken. Ik kwam voor mijn werk veel bij de mensen thuis en dan werd er vaak over maatschappelijke problemen en politiek gesproken. Dan voelde ik vaak de ergernis van deze hardwerkende burgers over het feit dat de politiek zo ver van de mensen af staat. Naar de problemen die men dagelijks ondervindt wordt zelden geluisterd, laat staan dat er een oplossing voor wordt geboden.”

“In het politieke werk is het heel belangrijk dat je de burgers uitlegt wat politiek voor hen betekent, dat politiek niet iets is waar zij niets mee te maken hebben. Dat zij wel degelijk invloed kunnen uitoefenen. Het gaat er in de politiek om dat verantwoordelijkheden duidelijker worden gemaakt. Te vaak maakt een bestuurlijke spaghetti, waarin iedereen wel ergens verantwoordelijk voor is, het lastig om relatief eenvoudige dingen tot stand te brengen. Als de burgers meer invloed krijgen en de structuren helderder worden gemaakt, wordt de politiek beter afrekenbaar.”

Mark Harbers verlaat Haagse politiek

De PVV levert voor kabinet-Schoof vijf ministers. De VVD en NSC krijgen elk vier ministers. Van de BBB staan er straks twee ministers op het bordes. Eén daarvan is voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelneemster Femke Wiersma. Zij is nu gedeputeerde voor Landbouw in Friesland en wordt minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur.

Mark Harbers, de huidige VVD-minister van Infrastructuur en Waterstaat keert niet terug in het nieuwe kabinet. Hij heeft via LinkedIn laten weten dat hij Den Haag na vijftien jaar verlaat: “Nu de ministersposten verdeeld zijn over de partijen is de komst van een nieuw kabinet dichtbij. Ik zal daar geen deel meer van uitmaken, het is tijd om wat anders te gaan doen.”

Hij schrijft zich op het ministerie van IenW te hebben thuis gevoeld. “Want van jongs af aan heb ik al een passie voor alles wat rijdt, vliegt, vaart en stroomt. Het was dus echt een droom die uit kwam om hier minister te mogen zijn, en nu geef ik het stokje graag door.”

Terugblikkend op waar hij aan heeft gewerkt, noemt hij onder andere: “Ons land niet alleen beschermen tegen hoogwater, maar ook voorbereiden op droogte en zorgen voor schoner water. Verduurzaming van de scheepvaart en havens”.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -