Nieuwe informatiefolder zij-instroom

0

Het BVB wordt vrijwel wekelijks benaderd door mensen die de carrièreswitch naar de binnenvaart willen maken. Soms vanuit de zeevaart, soms vanuit de bouw, soms vanuit het wegvervoer, maar soms ook vanuit een heel andere sector. Ze willen dan graag weten wat de mogelijkheden zijn, waar te beginnen, bij wie moet je zijn, wat zijn de carrièremogelijkheden en routes die je kunt afleggen om uiteindelijk aan boord te kunnen werken. Om deze mensen vooraf al beter te informeren heeft het BVB in samenwerking met Koninklijke BLN-Schuttevaer de diverse mogelijkheden en routes nu samengevat in een speciale zij-instroom flyer. Het is in Nederland mogelijk op een laagdrempelige manier in te stromen in de binnenvaart. Zowel voor de functie matroos als de functie schipper worden verkorte praktijkopleidingen geboden. In de flyer is een stroomschema van de te doorlopen routes weergegeven als ook adressen van opleiders die de verkorte zij-instroom trajecten aanbieden. De flyer is te downloaden op onze website, op te vragen op kantoor, maar zal ook actief verspreid worden op bijvoorbeeld carrière- of beroepenmarkten. Samen met de opleidingsflyer voor de reguliere route, zorgt het BVB voor de juiste informatie om zo bij te dragen aan het vergroten van de instroom.

Maritime Industry

Van 13 t/m 15 oktober vindt de beurs Maritime Industry plaats in de Evenementenhal Gorinchem. Deze vindt normaal gesproken altijd in mei plaats, maar is vanwege Corona uitgesteld naar het najaar. De organisatie heeft alle mogelijke maatregelen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen op de beursvloer. Lees hier meer over op de website van Maritime Industry. U kunt hier tevens entreetickets reserveren. U zult tijdens de registratie een specifieke inlooptijd voor aankomst voor uw bezoek moeten kiezen om de inloop wat te spreiden. Er is verder geen eindtijd verbonden aan uw bezoek.

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart neemt zoals ieder jaar deel aan deze vakbeurs. Samen met het Expertise en InnovatieCentrum Binnenvaart en het Bureau Telematica Binnenvaart bemannen wij een stand. U vindt ons in stand nummer H130.

Het BVB heeft zich ook sterk gemaakt om een interessant programma aan te bieden in het Kennistheater dat zich vlakbij onze stand op de beursvloer bevindt. Dagelijks vanaf de opening van de beurs worden hier kennissessies van een half uur gepresenteerd. Deze zijn gratis toegankelijk en u hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Miranda Volker, logistiek adviseur bij het BVB, zal hier ook een kennissessie organiseren. Het thema is ‘modal shift’. Dit onderwerp staat hoog op de politieke agenda en het BVB probeert hierin de binnenvaart een belangrijke rol in te laten nemen. Ze praat u bij over lopende initiatieven.

Binnenvaartagenda 2021

De Binnenvaartagenda komt er weer aan. In de zomermaanden wordt er altijd druk gewerkt aan het samenstellen ervan. De diverse binnenvaartorganisaties brengen deze uitgave elk jaar gezamenlijk uit en verspreiden deze onder hun leden, sponsoren en/of relaties. De coördinatie en uitvoer ligt volledig bij Skrid Media. Zij verzorgen de advertenties, de opmaak en het drukwerk. De agenda zal half oktober gereed zijn en geleverd worden. Precies op tijd om op Maritime Industry te verspreiden. Sponsoren van het BVB ontvangen ieder jaar een exemplaar die toegezonden wordt. U kunt de agenda dus te zijner tijd zeker in uw postbus vinden. Maar u kunt ook even langs lopen in stand H130 op Maritime Industry in Gorinchem om een exemplaar op te halen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.