- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsIenW: nieuw afdelingshoofd Binnenvaart en Vaarwegen

IenW: nieuw afdelingshoofd Binnenvaart en Vaarwegen

- Advertentie -

Delen

Nicole van der Sman start op 1 januari als afdelingshoofd Binnenvaart en Vaarwegen bij de directie Maritieme Zaken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze is de  opvolger van Lucia Luijten, die op 1 november is begonnen als secretaris-generaal van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart.

De directie Maritieme Zaken is verantwoordelijk voor de wet- en regelgeving en het beleid op het terrein van de zeevaart, de binnenvaart en de zeehavens. Als belangrijkste opgave voor de komende jaren worden de verduurzaming van de zee- en binnenvaart en de energietransitie in de havens gezien. Voor de afdeling Binnenvaart en Vaarwegen betekent het dat de focus de komende jaren ligt op het samen met de sector realiseren van een lagere CO2-uitstoot, onder meer via schone (bio)brandstof en voorzieningen om brandstoffen als waterstof te kunnen bunkeren.

Ministers

Van der Sman werkt momenteel ook al op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ze is plaatsvervangend afdelingshoofd Wegverkeersbeleid. Na haar studie Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam startte ze als rijkstrainee bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarna zij onder andere coördinerend beleidsmedewerker en politiek bestuurlijk adviseur van de voormalige ministers van IenW was. Ook werkte Van der Sman bij de Tweede Kamer als adjunct-griffier van de vaste commissies voor LNV en het toenmalige VenW.

Verbindend persoon

Directeur Maritieme Zaken Brigit Gijsbers is blij met de benoeming, zegt ze op de website van de Algemene Bestuursdienst, waarop de aanstelling bekend is gemaakt: “Omdat Nicole een zeer verbindend persoon is die goed zal kunnen schakelen met de sector om de uitdaging van de verduurzaming aan te gaan. Door haar mensgerichte houding zal zij haar medewerkers hier goed in mee kunnen nemen. Nicole is zeer ervaren in het politiek-bestuurlijke proces wat op deze plek van groot belang is.”

Klimaatcrisis

Van der Sman zegt op de site zelf over haar benoeming: “Het vervoer van goederen is een van de pijlers van onze economie en de Nederlandse binnenvaart speelt daarin een grote rol. Bij de afdeling Binnenvaart en Vaarwegen komen meerdere opgaven op het terrein van het ministerie samen. Qua verduurzaming zijn niet alleen de opgaven, maar ook de gevolgen van de klimaatcrisis en stikstofcrisis al merkbaar in de binnenvaartsector. Dit maakt het een heel interessant en uitdagend beleidsterrein waar ik graag met collega’s, de sector en andere nationale en internationale partners de schouders onder zet.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -