- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsPompenproducent KSB bestaat 150 jaar

  Pompenproducent KSB bestaat 150 jaar

  - Advertentie -

  Delen

  2021 is voor KSB een bijzonder jaar. Onder het motto ‘People. Passion. Performance’ is voor de internationaal bekende producent van pompen en afsluiters het jubileumjaar van het 150-jarig bestaan begonnen. “Het zijn de medewerkers, waar het op aankomt. Hun passie voor en hun vakkennis bij wat ze doen, maakt bij onze klanten het verschil”, zegt  Stephan Timmermann, woordvoerder van de directie.

  In 1871 stichtte Johannes Klein de onderneming in het Duitse Frankenthal, samen met Friedrich Schanzlin en Jacob Becker. De eerste letters van hun achternamen vormden de firmanaam. Begonnen als bedrijf met twaalf medewerkers ontwikkelde KSB zich tot een multinational met nu meer dan 15.000 medewerkers, 27 productielocaties, bedrijven en vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen en een omzet van 2,2 miljard euro. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

  Bereidheid om te veranderen

  “150 jaar is voor een onderneming een bijzonder jubileum. Niet veel bedrijven kunnen bogen op zo’n lang bestaan. Het is een moment om stil te staan, terug te kijken en te reflecteren. Maar ook om vooruit te kijken,” vindt Timmermann.

  “Dat KSB er tegenwoordig zo goed voor staat, danken wij enerzijds aan de betrokkenheid van iedere individuele medewerker en anderzijds aan het feit dat ons bedrijf zich steeds heeft weten aan te passen aan de actuele omgeving. Tussen een idee, een innovatie en het zakelijke succes in een wereldwijde markt kunnen bij een producent en leverancier van pompen, afsluiters en bijbehorende service jaren liggen. Innovatiekracht en bereidheid om te veranderen zijn daarom belangrijke pijlers van ons bedrijf.”

  De KSB-hoofdvestiging in Frankenthal. (foto KSB)

  Industriegeschiedenis

  Vanaf het begin heeft KSB in de eerste plaats ingezet op technische standaarden. De in 1935 geïntroduceerde Eta-pompserie is nog altijd een leidend product in zijn klasse. ‘De Eta’ geldt als moeder van alle normpompen en heeft industriegeschiedenis geschreven.

  Een ander voorbeeld is de chemie-normpomp CPK en de daaropvolgende pompserie Mega-CPK. Deze behoort tot de meest toegepaste chemie-normpompen ter wereld. KSB hecht traditioneel veel waarde aan duurzaamheid en is sinds 2010 lid van Global Compact van de Verenigde Naties. De richtlijnen ervan verplichten tot het realiseren van een sociale en milieubewuste bedrijfsvoering.

  Diversiteit

  Diversiteit in de organisatie is voor Stephan Timmermann een belangrijke succesfactor. “Wij zijn trots op de competentie en toewijding van ons hele personeel en op de wijze waarop wereldwijd wordt samengewerkt. Ons team is vandaag internationaler, vrouwelijker en opener naar de wereld dan onze oprichters het zich ooit konden voorstellen.”

  Door de corona-pandemie worden de feestelijkheden naar volgend jaar verschoven. De bedoeling is dat KSB in september 2022 jubileum in de vestigingen over de hele wereld op gepaste wijze zal vieren.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -